Πρόστιμα και ποινικές ευθύνες για παραβίαση διατάγματος αυτοπεριορισμού

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, άτομο που θα παραβιάζει το διατάγμα αυτοπεριορισμού, θα του επιβάλλεται εξώδικο 300 ευρώ, ποσό το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τις 50 χιλιάδες ευρώ ή θα τιμωρείται ακόμη και με ποινή φυλάκιση.

Δείτε την ανάρτηση:

Eπιπλέον, η Υπουργός Δικαιοσύνης σε γραπτή της δήλωση αναφέρει ότι αναμένει από το Υπουργείο Υγείας τη μελέτη της επιδημιολογικής ομάδας, μέσω της ιχνηλάτησης,  για  τις επαφές της γυναίκας από τις ΗΠΑ, η οποία έφτασε στην Κύπρο παραβίασε την καραντίνα, διοργάνωσε πάρτι και μετέδωσε τον ιό σε 14 άτομα, μέχρι στιγμής. Επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της λήψης καταθέσεων για τη συγκεκριμένη περίπτωση και στη συνέχεια η Υπουργός θα μελετήσει τα δεδομένα. Σε περίπτωση που στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον της, τότε θα αποδοθούν οι όποιες ευθύνες προκύπτουν. Η συγκεκριμένη γυναίκα βρίσκεται υπό περιορισμό και υπό επιτήρηση.

Σε μία άλλη ανάρτηση της η Υπουργός, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι η Αστυνομία θα διενεργεί εντατικά και σε όλες τις επαρχίες κατ’οίκον δειγματοληπτικούς ελέγχους για να διασφαλιστεί η τήρηση του υποχρεωτικού κατ’οίκον περιορισμού 14 ημερών από τα άτομα που αφίχθηκαν από χώρες Γ΄ ή καθορίστηκαν ως στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,