Πρόσθετα αναγκαία μέτρα προνοεί νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας – Αφορά ΑΜΕΑ και διαζευγμένα ζευγάρια

Με νέο Διάταγμα για τα μέτρα σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου προχωρεί στην αναστολή της λειτουργίας επιχειρήσεων πώλησης αυτοκινήτων και μηχανοκίνητων οχημάτων από νωρίς το πρωί την Τετάρτη έως νωρίς το πρωί της 13ης Απριλίου και εξαιρεί ορισμένες κατηγορίες ατόμων από την απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων, όπως είναι οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς και ΑμεΑ ή πρόσωπα με χρόνιες παθήσεις για μετάβαση για εξειδικευμένες θεραπείες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας από τις 6.00 π.μ. της 25ης Μαρτίου 2020 μέχρι τις 06.00π.μ. της 13ης Απριλίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων πώλησης αυτοκινήτων και μηχανοκίνητων οχημάτων. Προστίθεται ότι εξαιρούνται της αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου οι επιχειρήσεις ιατρικού εξοπλισμού και ιατρικών αναλωσίμων και επιχειρήσεις που εμπορεύονται ανταλλακτικά και εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Αναφέρεται επίσης ότι από τις 6.00 μ.μ. της 24ης Μαρτίου 2020 μέχρι τις 06.00 π.μ. της 13ης Απριλίου 2020, εξαιρούνται από την απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων που τέθηκε με το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID –19, Διάταγμα (Αρ. 9) του 2020,ημερ. 23 Μαρτίου 2020 και οι ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Η μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, η οποία είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη επικοινωνία και επαφή γονέων και τέκνων,
  • η μετάβαση για εξειδικευμένες θεραπείες για ΑμεΑ ή πρόσωπα με χρόνιες παθήσεις.

Ο Υπουργός προβαίνει επίσης στην προσθήκη των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στις επιπρόσθετες ουσιώδεις υπηρεσίες που έχουν ήδη καθοριστεί με προηγούμενα διατάγματα.

Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ, άμεσα, με τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

No photo description available.


Image may contain: text
Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,