Υπ. Δικαιοσύνης: Όσοι δεν τηρούν τα διατάγματα θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου

Όσοι δεν τηρούν τα διατάγματα θα καταγγέλλονται και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι οι υποθέσεις αυτές μπορούν άμεσα και να καταχωρηθούν αλλά και να εκδικαστούν από τα Δικαστήρια, χωρίς να επηρεάζονται από τα προσωρινά μέτρα περιορισμού εκδίκασης των δικαστικών υποθέσεων.

«Από σήμερα στις 6 το απόγευμα θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμά του. Αυτά διαλαμβάνονται στο νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας, που δημοσιεύθηκε αργά χθες το βράδυ. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της Αστυνομίας, προς την οποία οι οδηγίες μου εξαρχής ήταν σαφείς και είναι οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων συμμόρφωσης με τα διατάγματα, που εκδίδονται βάσει του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Ο νόμος πρέπει να τηρείται. Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε και να εφαρμόζουμε την τήρηση των διαταγμάτων. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην πειθαρχεί στα διατάγματα. Οι επιπόλαιες συμπεριφορές αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και κανενός η ζωή δεν είναι ρουλέτα. Όσοι δεν το πράττουν, θα καταγγέλλονται και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου» », τόνισε ο κ Σαββίδης.Πρόσθεσε επίσης, ότι υπάρχει η δυνατότητα προσαγωγής των παραβατών στα Δικαστήρια και σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή φυλάκισης και πρόστιμο.

Τέλος, ο κ. Σαββίδης κάλεσε τους πολίτες όπως συνεχίσουν να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας και των υπηρεσιών του κράτους για εφαρμογή του νόμου, καταγγέλλοντας παράβαση των διαταγμάτων στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή στον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,