Προστασία των θεμελιωδών αξιών ζητούν Ευρωβουλευτές, επικρίνουν νόμο για ΛΟΑΔΜΙ στην Ουγγαρία

Επικριτικοί σε σχέση με τον νόμο που ενέκρινε πρόσφατα η Ουγγαρία, ο οποίος εμποδίζει την συμπερίληψη «περιεχομένου ΛΟΑΔΜΙ» σε υλικό που απευθύνεται σε ανηλίκους, ήταν οι περισσότεροι εκ των Ευρωβουλευτών που μίλησαν σήμερα στο Στρασβούργο για την έκβαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πολλοί Eυρωβουλευτές κάλεσαν το Συμβούλιο και την Επιτροπή να αναλάβουν δράση σχετικά με τις εν εξελίξει διαδικασίες του Άρθρου 7 και να εφαρμόσουν πλήρως τους νέους κανόνες που διέπουν τις προϋποθέσεις για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ορισμένοι ομιλητές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που απειλούν τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν τις νομικές αλλαγές στην Ουγγαρία και ζήτησαν σεβασμό στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι εθνικές αρχές.

Οι Ευρωβουλευτές έθιξαν επίσης την επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης, ιδίως στη Ρωσία και την Τουρκία. Πολλοί ζήτησαν αυστηρότερη στάση της ΕΕ όσον αφορά τη ρωσική παρέμβαση στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία.

Άλλοι εξέφρασαν ανησυχία για την κατάργηση των δημοκρατικών κανόνων στην Τουρκία και για τη συνεχή συνεργασία με την Άγκυρα για τη διαχείριση της μετανάστευσης.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,