Ε. Πουργουρίδης: Ιστορική μέρα η 23η Ιουλίου για την κυπριακή δικαιοσύνη

“Η 23η Ιουλίου 2020, πέρασε στην νομική ιστορία της Κύπρου, ως η ημέρα κατά την οποία, οι δικηγόροι και οι ακαδημαϊκοί του τόπου, ένωσαν ανιδιοτελώς τις φωνές και τις γνώσεις τους, με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση και την πρόοδο της Κυπριακής Δικαιοσύνης”, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο δικηγόρος και μέλος της Δεξαμενής Νομικής Σκέψης «Κράτος Δικαίου» Ευάγγελος Πουργουρίδης. 

Σύμφωνα με τον κ. Πουργουρίδη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην κυπριακή δικαιοσύνη υπήρξε καθοριστική για την απόφαση της Επιτροπής Νομικών, να επιστραφούν τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι “η χαρακτηριστικά έντονη, αλλά και συνάμα παραγωγική συζήτηση των νομοσχεδίων και κατάληξη όλων  ήταν, πως αυτά, θα πρέπει οπωσδήποτε να αποσυρθούν από τη Βουλή και να τύχουν εξειδικευμένης μελέτης και επεξεργασίας, από ειδικούς. Κοινή δε απαίτηση ήταν, όπως στα δύο νέα Ανώτατα Δικαστήρια, αλλά και στο νέο Εφετείο, διοριστούν οπωσδήποτε άτομα εκτός της δικαστικής υπηρεσίας και τα οποία, να έχουν, τις απαιτούμενες εξειδικευμένες γνώσεις, προς αποφυγή των λαθών του παρελθόντος”.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν και συμμετείχαν με τις δικές τους παρεμβάσεις οι κκ. Ιωνάς Νικολάου, Χρίστος Πουργουρίδης, Δρ. Χρίστος Κληρίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Δρ. Κωνσταντίνος. Κόμπος και Δρ. Κώστας Παρασκευά, οι οποίοι υπέδειξαν ουσιώδη ζητήματα που απουσιάζουν από τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης.

Διαβάστε στο «Κράτος Δικαίου» τις παρουσιάσεις των ομιλητών της εκδήλωσης 

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,