Πολιτογραφήσεις: Πιθανή διαρροή εγγράφων από τη Βουλή – Επιστολή Συλλούρη προς ΠτΔ (pic)

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, υπάρχει μια τεράστια σύγχυση μεταξύ του τι σημαίνει διαφάνεια, τι σημαίνει έλεγχος και τι σημαίνει διαρροή με όφελος προσωπικό αυτού που διαρρέει με διάφορους τρόπους και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων του κράτους σε τρίτες χώρες. Kι επειδή όπως αναφέρει και ο ίδιος σε επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τις πολιτογραφήσεις, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η διαρροή των εγγράφων να έγινε από βουλευτή ή και βουλευτές, εισηγείται μεταξύ άλλων να γίνει σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων για κοινό προβληματισμό.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Συλλούρης σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις ότι η Βουλή και ο ίδιος, αναλαμβάνει, όπως είπε, «από αυτή τη στιγμή μια πρωτοβουλία για να λυθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η οποιαδήποτε αμφισβήτηση για το πρόγραμμα και αν υπάρχουν αμφισβητήσεις να μην υπάρχει πρόγραμμα». Σε ερώτηση αν ο ίδιος έχει στοιχεία για το ζήτημα της διαρροής απάντησε ότι «έκανα το δικό μου προβληματισμό». Ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει εισηγήσεις για ασφαλιστικές δικλείδες για ζητήματα διαρροής απάντησε «από χρόνια έχω εισηγήσεις και έχω και δικές μου συμπεριφορές έναντι αυτών των αντιλήψεων περί διαρροής».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι έχει προκληθεί τόσο κόστος που θα πρέπει να υπάρξει αναστολή λόγω του κόστους που έχει προκληθεί, απάντησε ότι «αυτό που εισηγούμαι είναι να προχωρήσουμε με την τοποθέτηση κατά πόσο θέλουμε πρόγραμμα ή δεν θέλουμε». «Να ξεκαθαρίσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τη θέση τους και να συζητήσουμε τι είδους πρόγραμμα επενδυτικό θέλουμε όπως έχουν σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου», πρόσθεσε. «Αφού το αποφασίσουμε αυτό, είπε, τότε θεωρώ «μια σύντομη αναστολή του προγράμματος – αν θα έχουμε  πρόγραμμα-, για να δοθεί ο χρόνος κάποιων περαιτέρω βελτιώσεων, πέραν αυτών που έχουν γίνει», κάνοντας αναφορά και στους Κανονισμούς της 31ης Ιουλίου.   «Να μην δεχθούμε, νέες αιτήσεις για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ενός ή δύο μηνών. Να δώσουμε περιθώριο χρόνο αν χρειάζεται 15 μέρες όσοι έχουν έτοιμες προτάσεις να τις καταθέσουν και να ληφθεί απόφαση. Αν είμαστε σίγουροι ότι αυτό το πρόγραμμα το θέλουμε όλοι, να το στηρίξουμε όλοι πραγματικά. Από την αρχή, μέχρι το τέλος» , ανέφερε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι έγιναν διορθωτικές κινήσεις απάντησε «βεβαίως έγιναν διορθωτικές κινήσεις και ένα από τα εκπληκτικά είναι ότι το χτύπημα από τον Al Jazeera, με τη διαρροή που έκαναν κάποιοι, ήρθε τις επόμενες ημέρες μιας τεράστιας βελτίωσης που έγινε με διάλογο μεταξύ Κυβέρνησης και Βουλής, που έπρεπε ο διάλογος που γινόταν γύρω από αυτό το θέμα να ήταν εύσημα προς την Κυπριακή Δημοκρατία αντί πολεμική». «Αλλά, η πολεμική έγινε και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», ανέφερε καταληκτικά.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , , , ,