Ποινή χρηματικού προστίμου 800 ευρώ για παραβίαση των όρων αυτοπεριορισμού

Σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπρόσωπου Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού επέβαλε τη Δευτέρα ποινή χρηματικού προστίμου ύψους 800 ευρώ σε δύο αλλοδαπά πρόσωπα ηλικίας 42 και 33 χρόνων επειδή παραβίασαν τους όρους αυτοπεριορισμού τους. Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι δύο όφειλαν να παραμείνουν για 14 μέρες, σε αυτοπεριορισμό εντός σκάφους που είχε αφιχθεί τις προηγούμενες μέρες στη Μαρίνα Λεμεσού. Σημείώνεται ότι τα δύο πρόσωπα προσήχθησαν ενώπιον του Δικαστηρίου μετά το πέρας το πέρας της περιόδου που θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Επίσης, η αστυνομία προχώρησε σε καταγγελία ενός προσώπου, από τη Λευκωσία, για παραβίαση του υποχρεωτικού κατ’οίκον περιορισμού του για 14 ημέρες λόγω της επαφής του με επιβεβαιωμένου κρούσμα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τεσσάρων προσώπων, εκ των οποίων οι τρεις από τη Λευκωσία και ο ένας από τη Λάρνακα, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό. Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι μετά από έλεγχο της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το ένα πρόσωπο από τη Λευκωσία είχε «σπάσει» το μέτρο της καραντίνας που του είχε επιβληθεί και δεν βρισκόταν στην οικία του με αποτέλεσμα να καταγγελθεί.

Στις περιπτώσεις που το Υπουργείο Υγείας δεν εντοπίζει κάποια πρόσωπα που πρέπει να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, τότε ζητείται η βοήθεια της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους, είπε ο κ. Ανδρέου. Ανέφερε, επίσης, ότι η Αστυνομία θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για να διασφαλιστεί  η τήρηση του υποχρεωτικού κατ’οίκον περιορισμού 14 ημερών από τα άτομα που θα βρίσκονται σε συγκεκριμένο κατάλογο και ο οποίος θα αποσταλεί στην Αστυνομία από το Υπουργείο Υγείας. Τέλος, επισήμανε ότι σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές θα πραγματοποιείται καθημερινά έλεγχος συμμόρφωσης στα άτομα αυτά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,