ΠΟΕΔ: Η Κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα ΠΟΣ

Η Κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ.

Σημειώνει ότι θεωρεί θετική και αναμενόμενη την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για το καθεστώς εργοδότησης των εργαζόμενων στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα (ΑΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας, βάσει της οποίας χαρακτηρίζεται «εσφαλμένη ως πεπλανημένη […] και συνακόλουθα αναιτιολόγητη» η τότε απόφαση της εργοδοτικής πλευράς (2013) για εφαρμογή του καθεστώτος εργοδότησης με αγορά υπηρεσιών στα διάφορα προγράμματα του ΥΠΠΑΝ, ανάμεσά σε αυτά και στο Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο (ΠΟΣ).

Η ΠΟΕΔ καλεί την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) όπως σεβαστούν και εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό τη συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα και με τη δέσμευση που δόθηκε μέσω της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας το 2018.

«Δυστυχώς, Κυβέρνηση και ΥΠΠΑΝ φαίνεται για ακόμη μια φορά να αθετούν τις δημόσιές τους δεσμεύσεις προς τους εργαζόμενους στα ΑΒΠ, ανάμεσά τους και το Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο, αφού σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του ΥΠΠΑΝ, η Γενική Εισαγγελία, μετά και από οδηγίες προφανώς της κυβέρνησης, εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης έφεσης για τη συγκεκριμένη απόφαση. Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι έχουν ήδη σταλεί συμβόλαια στους εργαζόμενους στα ΑΒΠ του ΥΠΠΑΝ με το καθεστώς για αγορά υπηρεσιών, φανερώνει ότι μοναδικός στόχος της Κυβέρνησης και του ΥΠΠΑΝ, σε αντίθεση με τις δημόσιές τους δεσμεύσεις, είναι μια νέα καθυστέρηση στην αλλαγή του τρόπου εργοδότησης των εργαζόμενων», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει, τέλος, ότι στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους στα ΠΟΣ και θα στηρίξει τον δίκαιο αγώνα τους και προς αυτή την κατεύθυνση θα επιδιωχθεί συνάντηση της Γραμματείας της ΠΟΕΔ με τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.ΟΣ, τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, για να υπάρξει συντονισμένος τρόπος αντίδρασης.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,