Πίσω στο Υπουργείο τα νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δώρου Ιωαννίδη σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης, τα νομοσχέδια που αφορούν την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και βρίσκονται ενώπιον της Επιτροπής Νομικών, αποφασίστηκε όπως επιστραφούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για περαιτέρω διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, προτού να οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

“Ευχαριστώ την Επιτροπή για τη συνεχή διαβούλευση και ενημέρωση. Ελπίζουμε οι διαχρονικές μας θέσεις να γίνουν αποδεκτές”, έγραψε ο κ. Ιωαννίδης.

Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών συμπεριλαμβάνονταν τα πιο κάτω νομοσχέδια για τη δικαστηριακή μεταρρύθμιση:

  • Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας της Σχολής Δικαστών Νόμος του 2019. Ο περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2019.
  • Ο περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικός) (Αρ.6) Νόμος του 2019.
  • Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Ιουνίου ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας , στην οποία αναλύονται οι θέσεις – διαφωνίες του Συλλόγου με το έργο της μεταρρύθμισης όπως παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Δραματική Έκκληση «Κράτος Δικαίου» να μην ψηφιστούν οι μεταρρυθμίσεις Αναστασιάδη

Δείτε επίσης: Ανώτατο: Παρουσιάζει μια λανθασμένη εικόνα ο ΠΔΣ για τη μεταρρύθμιση και το διορισμό δικαστών – Προσβλητικές οι αναφορές ότι το Δικαστικό Συμβούλιο αποτελεί τροχοπέδη

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,