Την άρση των περιοριστικών μέτρων στον αθλητισμό παρουσίασε ο Πρόεδρος ΚΟΑ στους Υπουργούς Αθλητισμού της ΕΕ

Τις τέσσερις φάσεις της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυπριακή Κυβέρνηση, σε σχέση με τον τομέα του αθλητισμού, όπως και τα μέτρα περαιτέρω οικονομικής στήριξής του, παρουσίασε στη 2η άτυπη τηλεδιάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία συγκάλεσε η Κροατική Προεδρία της ΕΕ, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, της τηλεδιάσκεψης προήδρευσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Κροατίας Tomislav Druzak και συμμετείχε η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Mariya Gabriel, καθώς και οι αρμόδιοι Υπουργοί των κρατών μελών της ΕΕ. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ως εξωτερικοί ομιλητές, εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι Υπουργοί συζήτησαν για τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα εξόδου του αθλητισμού από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού  και τις προκλήσεις που ενδέχεται να διαχειριστούν τα κράτη μέλη κατά την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ούτως ώστε ο αθλητικός τομέας να καταστεί πιο ανθεκτικός σε μελλοντικές απρόβλεπτες κρίσεις.

Ο κ. Μιχαηλίδης παρουσίασε τις τέσσερις φάσεις και στη συνέχεια, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα μιας ευρείας διατομεακής συνεργασίας για την ανάκαμψη του αθλητισμού και την αποκατάσταση της ανθεκτικότητάς του. Τέλος, έκανε λόγο για τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας, την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την επαναδραστηριοποίηση της οικονομίας στον τομέα του αθλητισμού.

Με πληροφορίες από Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email