Παρέμβαση του βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), συμμετείχε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης.

H Επιτροπή εξέτασε, μεταξύ άλλων, την υιοθέτηση κοινής δήλωσης για την έκρυθμη κατάσταση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ. Στη δήλωση της Επιτροπής η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν προτρέπονται να προχωρήσουν άμεσα σε κατάπαυση του πυρός και να εξεύρουν τρόπους ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος.

Ο κ. Ευσταθίου, σε σχετική παρέμβασή του, εξέφρασε τη στήριξή του στη δήλωση της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι αυτό που προέχει είναι η άμεση εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών. Ταυτόχρονα, τόνισε, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον άμαχο πληθυσμό και των δύο πλευρών ώστε να αποχωρήσει από τις ζώνες της σύρραξης.

Ο κ. Ευσταθίου κατήγγειλε την παράνομη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη σύρραξη για στήριξη του Αζερμπαϊτζάνστο οποίο, όπως επεσήμανε, η χώρα αυτή παρέχει μισθοφόρους μαχητές, στρατιωτικό υλικό, αλλά και υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών. Υπογράμμισε δε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί πάγια πρακτική της Τουρκίας, όπως άλλωστε έχει διαφανεί και από την παράνομη εμπλοκή της στις συρράξεις Συρίας και Λιβύης, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους επηρεαζόμενους λαούς.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,