Παρέδωσε στον ΠτΔ την ετήσια έκθεση η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κας Μαρίας Στυλιανού – Λοττίδη, για τα έτη 2018 και 2019.

Επιδίδοντας τις Εκθέσεις, η κα Επίτροπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι εκτός από τις δύο εκθέσεις για τα έτη 2018 και 2019 επιδίδει και έκθεση υπό την ιδιότητα του θεσμού του Μηχανισμού για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων, η οποία έχει ήδη σταλεί στην αρμόδια Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών.

Η κα Λοττίδη αναφέρθηκε, επίσης, στις προκλήσεις που αντιμετώπισε το Γραφείο της στη διεκπεραίωση του έργου του, αλλά και στη διερεύνηση συγκεκριμένων παραπόνων, με κυριότερη αυτή του έφηβου. Πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεχής προσπάθεια για εξάλειψη της κακοδιοίκησης εκεί και όπου υπάρχει.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση παρέμβαση της Επιτρόπου σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και για την αντικειμενική καταγραφή δεδομένων, καθώς και για τις παρατηρήσεις της που συμβάλλουν στην επικράτηση του κράτους δικαίου, της πρόληψης και της αντιμετώπισης ανάλογων περιπτώσεων.

Τέλος, ευχήθηκε συνέχιση του έργου του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πάντα με την αναγκαία αντικειμενικότητα και τις ευαισθησίες που πρέπει να διακρίνουν το λειτούργημα της Επιτρόπου. 

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,