Διορισμός της Δρ Χριστίνας Ιωάννου, εκ μέρους του Παν. Λευκωσίας, ως Μέλους της Παράλληλης Βουλής για την Κοινωνία των Πολιτών

Η Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Χριστίνα Ιωάννου, διορίστηκε ως μέλος της Παράλληλης Βουλής για την Κοινωνία των Πολιτών, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Δρ Ιωάννου θα είναι μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με διετή θητεία.

Η Δρ Χριστίνα Ιωάννου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Εργατικού Δικαίου στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης και στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής. Κατέχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Warwick και Μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το Πανεπιστήμιο του Manchester, καθώς και διδακτορικό από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι Διευθύντρια έκδοσης (Editor-in-Chief) του ακαδημαϊκού περιοδικού The Cyprus Review και Αντιπρόεδρος του Royal Commonwealth Society Cyprus Branch. Έχει δημοσιεύσει εκτεταμένα στους τομείς των ευρωπαϊκών κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων σε επιστημονικά περιοδικά και αναγνωρισμένους εκδοτικούς οίκους. Εντός του 2019 δημοσίευσε τη δεύτερη έκδοση της μονογραφίας της στον οίκο Kluwer, με τίτλο Labour Law in Cyprus.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς, εξελέγη πρώτος Πρόεδρος της Παράλληλης Βουλής για την Κοινωνία των Πολιτών.

O θεσμό της Παράλληλης Βουλής

Στόχος του θεσμού της Παράλληλης Βουλής είναι να αντιμετωπίσει το δημοκρατικό έλλειμμα, καθιστώντας το κοινοβούλιο προσιτό χώρο για τους πολίτες, καθώς και να συμβάλει στη διεύρυνση και αναβάθμιση του υφιστάμενου κοινοβουλευτικού έργου. Επίσης, στόχο αποτελεί η ανάπτυξη μιας διαδραστικής σχέσης με την κοινωνία και τους πολίτες, μέσω της οποίας θα ενισχυθεί η πολιτότητα, η συμμετοχική δημοκρατία, ο πλουραλισμός και η διαφάνεια. Η λειτουργία της Παράλληλης Βουλής θα συμβαδίζει με τα πρότυπα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ανακοίνωση Τύπου Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Print Friendly, PDF & Email