Πανηγύρισε την αθώωση του ο Τραμπ δηλώνοντας ότι “έκαναν ότι είναι δυνατόν για να βλάψουν το έθνος”

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πανηγύρισε την αθώωσή του από την Γερουσία σε ζωντανή μετάδοση την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.

Το διάγγελμα του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών αναμενόταν με ανυπομονησία μετά το τέλος μιας ιστορικής δίκης με το ερώτημα καθαίρεσής του, η οποία αποτύπωσε τον βαθύ διχασμό της Αμερικής εννέα μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Δείτε ολόκληρο το διάγγελμα του αμερικανού Προέδρου:

“Περάσαμε τα πάνδεινα”, δήλωσε, λέγοντας πως: “Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά σε άλλο πρόεδρο”. Τόνισε επίσης πως η παραπομπή του “ήταν μια τρομερή δοκιμασία την οποία ενορχήστρωσαν, πολύ ανέντιμοι και διεφθαρμένοι άνθρωποι” και ευχαρίστησε την οικογένεια του, ιδίως τη σύζυγο του Μελάνια Τράμπ.

Ανάμεσα στο πλήθος των υποστηρικτών του που παρευρέθηκαν στο διάγγελμα του Τραμπ, ήταν οι δικηγόροι υπεράσπισής του κι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ μίλησε για την αθώωση του και στο πλαίσιο της ομιλίας στο National Prayer Breakfast.

Δείτε στιγμιότυπο από την ομιλία του:

“Εκαναν ότι ήταν δυνατόν για να μας καταστρέψουν αλλά και για να βλάψουν το έθνος” τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ πριν υψώσει στον αέρα πρωτοσέλιδα αμερικανικών εφημερίδων που φιλοξενούσαν την είδηση για την αθώωσή του. Συγκεκριμένα, δήλωσε “Έχω κάνει λάθη στη ζωή μου, το παραδέχομαι (…) αλλά αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα”, καθώς έδειχνε το πρωτοσέλιδο της Washington Post που έγραφε: “Ο ΤΡΑΜΠ ΑΘΩΩΘΗΚΕ”.

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων nytimes.com και news247.gr

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,