Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία στο Στρασβούργο 🗓

Διανοούμενοι, πολιτικοί, ακτιβιστές, εμπειρογνώμονες και νέοι απ’ όλο τον κόσμο, θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Δημοκρατία, 6-8 Νοεμβρίου 2019 στο Στρασβούργο, όπου θα επιχειρηθεί να δοθεί απάντηση στο ερώτημα «Αν είναι η Δημοκρατία σε κίνδυνο στην ψηφιακή εποχή».

Το φόρουμ διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο του Στρασβούργου, το Συμβούλιο Διαμερισμάτων Bas-Rhin, την περιφέρεια Grand Est και την κυβέρνηση της Γαλλίας.

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, αναφέρεται ότι τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης συμπληρώνονται τώρα, ανταγωνίζονται και συχνά επισκιάζονται από ιστοτόπους, ιστολόγια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μ’ αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να μοιράζονται πληροφορίες με ένα μόνο κλικ, χωρίς φίλτρα και χωρίς έλεγχο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Φόρουμ θα τεθεί το ζήτημα της αξιοπιστίας και της προσβασιμότητας σε πληροφορίες, οι οποίες αποτελούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, αντικείμενο των συζητήσεων του Φόρουμ θα είναι τα ακόλουθα θέματα:

– Η δημοκρατία πεθαίνει στο σκοτάδι: διαθέτουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε;

– Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα μέσα ενημέρωσης

– Πληροφορική και τεχνολογία: φίλοι ή εχθροί;

– Ελευθερία έκφρασης και προστασία των δημοσιογράφων

-Τεχνητή νοημοσύνη και πληροφόρηση, παραπληροφόρηση και ψεύτικα νέα, περιβαλλοντικοί δημοσιογράφοι σε κίνδυνο, ασφάλεια των δημοσιογράφων, δημοκρατία στην ψηφιακή εποχή, έλεγχος γεγονότων και ακεραιότητα των πληροφοριών.

Πηγή: KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
from to
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , , , ,