Ομόφωνα αποδεκτές οι αναπομπές των νόμων για πολεοδομικές άδειες και άδειες οικοδομής

Η Ολομέλεια της Βουλής έκανε ομόφωνα αποδεκτές τις αναπομπές των δύο νόμων για την παράταση ισχύος των πολεοδομικών αδειών και αδειών οικοδομής που λήγουν στο τέλος του 2020 χωρίς να απαιτείται νέα υποβολή αίτησης στην αρμόδια αρχή.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού που ήταν ο εισηγητής των αναπεμφθέντων νόμων είπε ότι εισηγήθηκε τη ρύθμιση αυτή για να περιορίσει τη γραφειοκρατία και βοηθηθεί η ανάπτυξη. Ταυτόχρονα κάλεσε την εκτελεστική εξουσία να αφουγκραστεί τις ανάγκες της οικονομίας και δήλωσε πως αν δεν υπάρξει πρόταση από την Κυβέρνηση για κατάργηση της ανάγκης ανανέωσης των οικοδομικών και πολεοδομικών αδειών που είναι αναχρονιστική, θα καταθέσει ο ίδιος σχετική πρόταση νόμου.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς είπε ότι αποδεικνύεται ότι η διαδικασία συζήτησης των νομοθετημάτων στη Βουλή νοσεί καθώς στην Επιτροπή Εσωτερικών δεν υπήρξαν από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας επιχειρήματα όπως αυτά τα οποία επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις αναπομπές των νόμων. Πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ δεν μπορεί παρά να αποδεχτεί την αναπομπή των νόμων.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου είπε η ΕΔΕΚ αποδέχεται τις αναπομπές των νόμων για τους λόγους που εμπεριστατωμένα παρέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας στα κείμενα που συνοδεύουν τις αναπομπές.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών επανεξέτασε σε έκτακτη συνεδρία τους λόγους αναπομπής των δύο νόμων το πρωί της Παρασκευής στην έκθεση της προς την Ολομέλεια της Βουλής  αναφέρει αφού έλαβε υπόψη όλα όσα τέθηκαν ενώπιόν της, κατά πλειοψηφία της Προέδρου και των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις και του Δημοκρατικού Συναγερμού, καθώς και του μέλους της επιτροπής Βουλευτή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, εισηγείται στη Βουλή την αποδοχή της αναπομπής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: ,