Ολοκληρώθηκαν τα διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα «Briefing the Trainers – Judges, Registrars and Lawyers» για τους Νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 7 και 8 Ιουλίου 2021, οι διαδικτυακές Συνεδρίες «Briefing the TrainersJudges, Registrars and Lawyers» για τους Νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίες διοργανώθηκαν από τη Σχολή Δικαστών Κύπρου, σε συνεργασία με το Ανώτατο Δικαστήριο και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Σκοπός των Συνεδρίων ήταν η ενημέρωση και ετοιμασία των εκπαιδευτών, αναφορικά με τα προγραμματισμένα σεμινάρια που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2021 και που αφορούν την εκπαίδευση Δικαστών, Δικηγόρων, Πρωτοκολλητών και Προσωπικού επί των νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας.

Τα σεμινάρια αποτελούν μέρος του Προγράμματος SRSP3, που εντάσσεται στα πλαίσια της Μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων και γίνεται με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG Reform) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την ενημέρωση των εκπαιδευτών έχει αναλάβει ομάδα εμπειρογνωμόνων – Δικαστών και Δικηγόρων – που προέρχονται από την Αγγλία και την Ιρλανδία και αποτελείται από τον Δικαστή Nic Madge (Lead Expert – Trainer για το Πρόγραμμα, πρώην εκπαιδευτή του Judicial College της Αγγλίας και της Ουαλίας), τον Sir John Gillen (πρώην Δικαστή του Εφετείου της Βορείου Ιρλανδίας), τον Δικαστή Seamus Noonan (Δικαστή του Εφετείου της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας), τον David McIlroy (Barrister, Head of Chambers, Forum Chambers, London) και τον Darragh Connell (Barrister, Forum Chambers, London).

Στις συνεδρίες έλαβαν μέρος Δικαστές, Δικηγόροι και Πρωτοκολλητές, οι οποίοι έχουν οριστεί ως εκπαιδευτές και θα έχουν ενεργό ρόλο στα σεμινάρια που ακολουθούν. Κατόπιν ενημέρωσης τους από τους εμπειρογνώμονες, ακολούθησε μελέτη περιπτώσεων και συζήτηση.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κα Περσεφόνη Παναγή, ο Διευθυντής της Σχολής Δικαστών και του Τμήματος Μεταρρύθμισης του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Γιώργος Ερωτοκρίτου, και ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Χριστοφίδης.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,