Οι θανατηφόρες τροχαίες οδικές συγκρούσεις στο επίκεντρο σύσκεψης Υπουργού Δικαιοσύνης και Αστυνομίας

Με θέμα την οδική ασφάλεια και τη συζήτηση της θλιβερής πραγματικότητας όσον αφορά τις θανατηφόρες τροχαίες οδικές συγκρούσεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφης Δράκου, με την Ηγεσία της Αστυνομίας.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Αρχηγείου Αστυνομίας, συμμετείχαν επίσης οι Αστυνομικοί Διευθυντές και οι Υπεύθυνοι Τροχαίας των Επαρχιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση, τονίστηκε ιδιαίτερα η προσπάθεια που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα, με την έντονη και καθημερινή αστυνόμευση στους δρόμους,  για μείωση των τροχαίων οδικών συγκρούσεων και των συνεπειών τους.

Επίσης, συζητήθηκαν γενικά θέματα οδικής ασφάλειας, όπως η υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων «έξυπνης αστυνόμευσης», καθώς και η διενέργεια στοχευμένων, αλλά και γενικών εκστρατειών σε παγκύπρια βάση, οι οποίες αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών στο οδικό δίκτυο.

Ταυτόχρονα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και όποτε αυτό επιβάλλεται, θα υποβάλλονται από τα Τμήματα Τροχαίας εισηγήσεις, οι οποίες πιστεύεται, ότι μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων παραβάσεων και κατ’ επέκταση των τροχαίων οδικών συγκρούσεων.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,