Ο Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Σλοβενία για την Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής μεταβαίνει σήμερα στη Λουμπλιάνα για να συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφορά στην πρώτη υπό τη σλοβενική Προεδρία Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε φυσική παρουσία από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου 2021.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, οι Υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ θα μετάσχουν σε άτυπο γεύμα εργασίας που διοργανώνει η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ,  με στόχο την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κ. Νουρής, κατά την παρουσία του στη Σλοβενία, θα ενημερώσει για την επικρατούσα κατάσταση στη Κύπρο σε ό,τι αφορά στα θέματα ασύλου και μετανάστευσης.  Πέραν της παράθεσης των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υπό συζήτηση νέα ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, ο Υπουργός Εσωτερικών θα θέσει τις ξεκάθαρες διεκδικήσεις της Κύπρου, ιδιαίτερα προς την Σλοβενική προεδρία, τόσο για την αναγκαιότητα δραστικής παρέμβασης της ΕΕ προς την Τουρκία, προκειμένου να τερματιστεί η προώθηση παράτυπων μεταναστών μέσω των κατεχομένων προς τις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές, όσο και για την εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης, με την αποδοχή μετεγκατάστασης αριθμού μεταναστών σε άλλα κράτη μέλη, με ιδιαίτερη αναφορά στους Σύριους.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στη Σλοβενία, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής θα έχει, επίσης, διμερείς επαφές με τον Σλοβένο ομόλογό του και προεδρεύοντα της Συνόδου κ. Aleš Hojs, με τον Γερμανό Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Stephan Mayer, αλλά και τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,