Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Νιόβη Παρισινού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αποτελούσε τη συνέχεια της συνεδρίας της περασμένης Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ο Υπουργός Υγείας, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Έρευνας και Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, και Τουρισμού ενημέρωσαν το Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία υλοποίησης των έργων, μεταρρυθμίσεων, πολιτικών και στρατηγικών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

Όπως και στην προηγούμενη συνεδρία, έγινε ειδική αναφορά στα έργα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος το Αύριο». Η Κύπρος, με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εμπίπτουν στο Σχέδιο, θα αντλήσει 1,2 δις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Ερωτηθείσα αναφορικά με το πότε θα συναντηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, για να συζητήσουν για το θέμα του βιβλίου, δεδομένου ότι ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε από τη συνεδρία ευρισκόμενος στο εξωτερικό, η κα Παρισινού είπε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,