Νομική μάχη κατά των «εμπάργκο» εξήγγειλε το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο

Ολική νομική μάχη κατά των «εμπάργκο» κατά της «βόρειας» Κύπρου θα αρχίσει το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο, όπως ανέφερε η νέα ηγεσία του στην εφημερίδα Κίπρις, κατά την επίσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου στα γραφεία του ομίλου Κίπρις.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου δήλωσαν ότι τα «εμπάργκο» τους λύγισαν όχι μόνο πολιτικά αλλά και οικονομικά, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τους έχει και «οικονομικό σκέλος».

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ δήλωσε ότι την προσεχή περίοδο θα δώσουν σημασία σε δράσεις λόμπι και θα ανοίξουν γραφείο στην Βρετανία με σκοπό τη διεύρυνση του πεδίου εργασιών τους εκεί μετά το BREXIT, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για τους Τ/κ, σε περίπτωση που τύχει καλής διαχείρισης σημειώνοντας ότι ο όγκος εμπορικών συναλλαγών με το Ηνωμένο Βασίλειο περιοριζόταν σοβαρά λόγω του ευρωπαϊκού κεκτημένου. 

Υπενθύμισε και την επιστολή που έστειλε το επιμελητήριο στα ΗΕ για τη στάση των Ελληνοκυπρίων στα σημεία διέλευσης και πως αυτή δεν συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε έχει νομική βάση, όπως υποστήριξε. Επανέλαβε ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας είναι απολύτως αναγκαίο για τις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email