Νέοι μάρτυρες κατηγορίας στο Κακουργιοδικείο Πάφου για υπόθεση απόπειρας φόνου

Με την κατάθεση νέων μαρτύρων κατηγορίας  συνεχίστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο υπόθεση απόπειρας φόνου η οποία φέρεται να διαπράχθηκε τον Μάιο 2020.

Στην σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ιατροί που επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε τραυματισμός του παραπονούμενου σε τρία σημεία με μαχαίρι. 

Οι μάρτυρας Δρ Πετρίδης χειρούργος του Γενικού Νοσοκομείου και η Ειρήνη Πατρόκλου ιατρός και  διερμηνέας που πήρε τις καταθέσεις από τον κατηγορούμενο και ένα μάρτυρα  αντεξετάστηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου  δικηγόρων  Γιάννη  Παπαζαχαρία, Χριστίνα Παπαζαχαρία και Χριστίνα Λισκαβίδου. Ο δικηγόρος Γ . Παπαζαχαρία στην αντεξέταση του ρώτησε τους δύο μάρτυρες κατηγορίας για την σοβαρότητα των τραυμάτων που έφερε ο παραπονούμενος  και αυτοί απήντησαν πως τα τραύματα ήταν εν  δυνάμει επικίνδυνα. Επίσης σημείωσαν πως επειδή αντιμετωπίστηκαν δεν διέτρεξε κίνδυνο η ζωή του παραπονούμενου τραυματία .   

Η υπόθεση ορίστηκε από το Κακουργιοδικείο Πάφου  στις 8 και 9 Δεκεμβρίου με τη συνέχιση της κατάθεσης νέων μαρτύρων κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται πως ο παραπονούμενος ηλικίας 34 ετών,  ισχυρίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο κατηγορούμενος τον κτύπησε με μαχαίρι στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, ηλικίας 31 ετών, προβάλλει την υπεράσπιση της αυτοάμυνας ότι δηλαδή, ο παραπονούμενος τού επιτέθηκε με σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας και αυτός τυχαία βρήκε μπροστά του, πάνω στο τραπέζι, ένα μαχαίρι και τον τραυμάτισε. 

Σημειώνεται πως ο 31χρονος απήντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και παραμένει υπό κράτηση, μετά από αίτημα του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρου της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου ενώ ένσταση δεν έφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,