Οι νέοι Υπουργοί διαβεβαίωσαν ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη έδωσαν την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο, οι νέοι Υπουργοί που αναλαμβάνουν καθήκοντα μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

O νέοι Υπουργοί:

  • Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης,
  • Εσωτερικών Νίκος Νουρής,
  • Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου και
  • Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ,

διαβεβαίωσαν ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους.

Το διορισμό τους παρέλαβαν επίσης:

  • ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπο Κυριάκος Κούσιος και
  • ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

Στην ομιλία του αμέσως μετά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τους Υπουργούς να επιδείξουν εργατικότητα, πείσμα και αποφασιστικότητα, αλλά και πολιτική βούληση. Ανέφερε ότι οι κατά καιρούς αναδιατάξεις των κυβερνητικών σχημάτων είναι αναγκαίες όταν εξυπηρετούν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς μιας Κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην ανάγκη να προχωρήσει η υιοθέτηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων, πέραν των όσων έχουν υλοποιηθεί απο την Κυβέρνηση. Κάλεσε Υπουργούς να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές και να καταβάλλουν το άπαν των δυνάμεων τους για την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων, όπως την ολοκλήρωση του ΓεΣΥ και την ενίσχυση της ευελιξίας, αποτελεσματικότητάς και ταχύτητας στη λήψη αποφάσεων στη δικαιοσύνη, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης αναφέρθηκε στη συνολική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Ζήτησε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία και συνδιαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα. Προέβη και σε παραινέσεις στους Υπουργούς και αναφέρθηκε στην κριτική που διατυπώνεται προς την Κυβέρνηση – και όχι στη μηδενιστική, όπως είπε, κριτική – λέγοντας ότι δεν διαπράττουν λάθη όσοι δεν πράττουν τίποτε.

Τέλος, ζήτησε από τους Υπουργούς να επιδείξουν σεβασμό στο δυναμικό της δημόσιας υπηρεσίας.

Πηγή: KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,