Να μην μεταφέρονται στο Δικαστήριο κρατούμενοι που δεν θα δικαστούν, εισηγείται ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων

Να μην μεταφέρονται στο Δικαστήριο κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών που δεν θα δικαστούν και δεν θα ακουστεί η υπόθεση τους, εισηγείται ο Σύνδεσμος Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19).

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι σήμερα έχουν μεταφερθεί 17 άτομα στη Λεμεσό απλά γιατί οι κανονισμοί το επιβάλλουν να είναι παρών στην αναβολή της δίκης τους.

Ως Σύνδεσμος, όπως αναφέρεται, σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τους κανονισμούς όμως διανύουμε περίοδο πανδημίας.

«Έχουμε εισηγηθεί ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοιού (COVID-19) να μην μεταφέρονται στο Δικαστήριο κρατούμενοι που δεν θα δικαστούν και δεν θα ακουστεί η υπόθεση τους. Μπορούν να ειδοποιούνται για τις ημερομηνίες που ορίζεται η υπόθεση τους είτε από το Τμήμα των Κεντρικών Φυλακών είτε από τους δικηγόρους τους. Η μη εφαρμογή του μέτρου μπορεί να ενισχύσει την ανοδική πορεία μετάδοσης του κορωνοϊού και εκτός φυλακών μεταφέροντας τον ιό στους εργαζομένους και κατά συνέπεια στις οικογένειες των εργαζομένων», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι στις «φυλακές επικρατεί υπερπληθυσμός και σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα πως θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, θα μολυνθούν όλοι φυλακισμένοι και εργαζόμενοι. Η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να μην παρουσιαστεί κρούσμα στις φυλακές και θα πρέπει να ενισχυθεί αυτή προσπάθεια».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: https://dikaiosyni.com/enimerwsi/syndedmos-prostasias-dikaiomatwn-fylakismenon-kai-apofulakisthentwn/

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,