Μειωμένη η οικονομική δραστηριότητα, μειωμένη και η κινητικότητα στις τράπεζες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κίνηση εντός των καταστημάτων των τραπεζών είναι μειωμένη λόγω των μέτρων προστασίας που εφαρμόζονται, αλλά και λόγω του ότι το ίδιο το κοινό έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις συναλλαγές, για τις οποίες επιβάλλεται φυσική παρουσία στο κατάστημα.

Η κίνηση στα καταστήματα της Τράπεζα Κύπρου είναι μειωμένη κατά 50%, με την τάση να καταδεικνύει περαιτέρω υποχώρηση, με μέρος της κίνησης να μεταφέρεται στις αυτόματες ταμειακές μηχανές και ευρύτερα στα ηλεκτρονικά κανάλια αλλά και σε αιτήματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνημάτων (back office). Χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Τράπεζας ανέφερε ότι η κίνηση μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών παρουσιάζεται σταθερή σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες μέρες, αλλά παρουσιάζει αύξηση 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Δήλωσε επίσης, πως η μείωση στην κίνηση των καταστημάτων αντανακλά και τη μειωμένη οικονομική δραστηριότητα συνεπεία των περιοριστικών μέτρων για μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην Ελληνική Τράπεζα, η οποία επέλεξε να λειτουργεί με μειωμένο αριθμό καταστημάτων, παρατηρείται επίσης μείωση στην προσέλευση πελατών στα καταστήματα της τράπεζας. Το γεγονός ότι κίνηση των καταστημάτων είναι μειωμένη και παρατηρείται αύξηση στις αυτόματες ταμιακές μηχανές και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, δείχνει ότι ο κόσμος έχει περιορίσει τις επισκέψεις του σε καταστήματα στις απολύτως αναγκαίες, ανέφερε στέλεχος της Ελληνικής Τράπεζας.

Στις τράπεζες εφαρμόζονται μέτρα προστασίας, με άτομο που βρίσκεται έξω από κάθε κατάστημα, το οποίο θερμομετρά τους πελάτες, ελέγχει τον ρυθμό προσέλευσης και συμβουλεύει τους πελάτες να καταφύγουν στις ταμειακές μηχανές, αν η είσοδος στο κατάστημα δεν κρίνεται αναγκαία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email