Με τον Πρόεδρο της Βουλής και την Πρωθυπουργό της Σερβίας συναντάται η Αννίτα Δημητρίου, συναντήθηκε με Πατριάρχη Σερβίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και με την Πρωθυπουργό της χώρας, Άνα Μπρνάμπιτς θα έχει σήμερα στο Βελιγράδι η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Σέρβου ομολόγου της.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί στις 11.00 ώρα Κύπρου με τον Σέρβο ομόλογο της και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση στη σερβική Βουλή με αντιπροσωπεία του Κοινοβουλευτικού Δικτύου Γυναικών.

Στις 13.30, η κ. Δημητρίου θα συναντηθεί με την Πρωθυπουργό της Σερβίας και ακολούθως θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας, που παραθέτει προς τιμή της η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου στο Σερβικό Κοινοβούλιο, Μπίλιανα Πάντιτς Πίλια.

Το απόγευμα, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, Βάνια Ουντοβίτσιτς.

Ακολούθως, η κ. Δημητρίου θα επισκεφθεί και θα παραδώσει χρηματική εισφορά, στο ίδρυμα ‟Mungosiˮ για παιδιά με αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες και για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Βελιγράδι.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν της κ. Δημητρίου.

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο
————————
Εξάλλου, το βράδυ της Κυριακής η Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο λαοί και την πανδημία.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την χαρά της που ξεκινά την επίσημη επίσκεψη της στη Σερβία από το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Πορφύριο.

Ανέφερε ότι συζήτησαν αρκετά θέματα και τόνισαν τους άριστους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Σερβίας.

Η κ. Δημητρίου είπε ακόμη ότι οι δύο χώρες μοιράζονται και μια ιστορία, προσθέτοντας ότι «και οι δύο λαοί έχουν υποφέρει για αρκετά χρόνια».

«Είναι για αυτό τον λόγο που τονίζουμε ξανά και ξανά μέσω της διπλωματικής οδού ότι θα πρέπει να επανέλθει η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα στις χώρες μας», υπογράμμισε.

Είναι για αυτό τον λόγο, ανέφερε επίσης η κ. Δημητρίου, «που η Βουλή των Αντιπροσώπων, στο επίπεδο που της αναλογεί, στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε να είναι προς το τέλος της η δοκιμασία με την πανδημία και ανακοίνωσε πως έχει απευθύνει πρόσκληση «στον Μακαριώτατο το συντομότερο δυνατό να μπορέσει να επισκεφθεί την Κύπρο, υπό καλύτερες συνθήκες», για να ανταλλάξουν εισηγήσεις και πρωτοβουλίες με στόχο «να ενισχύσουν τη νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο, τις αρχές και αξίες» τις οποίες συμμερίζονται.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Σερβίας καλωσόρισε την Πρόεδρο της Βουλής και τη συνοδεία της στη Σερβία και τόνισε πως «Κύπρος και Σερβία είναι χώρες αδελφές από αιώνων».

«Στο πρόσωπο των παρόντων εδώ συνάντησα όλους τους αδελφούς της Κύπρου και ιδιαιτέρως αδελφούς που συμμεριζόμαστε την αυτή πίστη», υπογράμμισε.

Ο Πατριάρχης ευχήθηκε όπως ο Θεός δώσει, πριν από όλα, ειρήνη, υγεία και αγάπη «σε όλους τους αδελφούς Κυπρίους».

«Όταν έχουμε τον Θεό στην πρώτη θέση στην ζωή μας όλα τα υπόλοιπα θα καταλάβουν την αρμόζουσα θέση ώστε ο Θεός να είναι με τους αδελφούς Κυπρίους», πρόσθεσε.

Τέλος, ευχήθηκε να περάσει η πανδημία του κορωνοϊού και «να έχουμε τη δυνατότητα χωρίς δυσκολίες να βλεπόμεθα πρόσωπο προς πρόσωπο».

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Βουλής παρακάθισε σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε προς τιμή της ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Σελάκοβιτς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,