Με απαγορευτικό διάταγμα λουκέτο στο υπό κατάληψη νέο Δημαρχείο Κ.Πολεμιδιών

Χωρίς γραφεία μένει ο Δήμος Κ.Πολεμιδιών αφού δικαστικό διάταγμα απαγορεύει τη χρήση του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, το οποίο οι δημοτικές Αρχές κατέλαβαν στις 9 Ιουνίου, αξιώνοντας την παραχώρηση του από το κράτος. Το θέμα οδηγείται στα δικαστήρια, καθώς ιδιοκτήτης παρουσιάζεται εταιρεία ανάπτυξης γης.

Ανακοίνωση του Δήμου Κ.Πολεμιδιών αναφέρει ότι λόγω της έκδοσης, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, πρόσφατου απαγορευτικού διατάγματος χρήσης του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, όπου στεγάζεται, και μέχρι την οριστικοποίηση του εν λόγω Διατάγματος, τα γραφεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

Για επείγοντα θέματα το κοινό καλείται όπως αποτείνεται στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στον 14ο Δρόμος αρ. 14 τηλ. 25732290.

Το όλο θέμα τυγχάνει χειρισμού από τους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου, σημειώνει η ανακοίνωση, ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η δικαστική μάχη θα αρχίσει από την ερχόμενη Παρασκευή .

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών παραχωρήθηκε για στέγαση του νέου Δημαρχείου Αμμοχώστου, προκαλώντας την αντίδραση του Δήμου Κ.Πολεμιδιών, που εδώ και χρόνια ζητούσε ένα νέο χώρο για να μεταστεγαστεί, λόγω της ακαταλληλότητας του κτιρίου του.

Στις 9 Ιουνίου οι δημοτικές Αρχές εισήλθαν με τη βοήθεια κλειδαρά στο κτίριο, το οποίο άρχισε να λειτουργεί ως νέο Δημαρχείο Κάτω Πολεμιδιών.

Τελικά ιδιωτική εταιρεία φαίνεται να παρουσιάζεται ως ο κύριος ιδιοκτήτης του κτιρίου, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά για τις αποφάσεις που λήφθηκαν, ενώ πρόσφατα δικαστικός κλητήρας επέδωσε στις δημοτικές Αρχές το σχετικό απαγορευτικό διάταγμα.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,