Κυπριακή Ομοσποδία Μοτοσικλέτας: Η ηχορύπανση δεν αντιμετωπίζεται με διατάγματα απαγόρευσης διακίνησης

Το πρόβλημα της ηχορύπανσης δεν αντιμετωπίζεται με διατάγματα απαγόρευσης διακίνησης, αλλά με στρατηγικές που απαιτούν σοβαρότερη μελέτη και τρόπους για την εφαρμογή τους, αναφέρεται  σε ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας η οποία εκδόθηκε, όπως διευκρινίζεται, ύστερα από διαβουλεύσεις των Οργανωμένων Συνόλων και Λεσχών Μοτοσικλέτας με αφορμή το σχετικό διάταγμα του Αρχηγού Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση καλούνται οι αρμόδιοι να αποφύγουν μελλοντικές πρακτικές που θίγουν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία κινήσεων των μοτοσικλετιστών, “διαφορετικά οι κινητοποιήσεις μας δεν θα είναι απλές διελεύσεις στις πόλεις”.

“Απαίτηση μας από την αρχή και κατά την διάρκεια του εν λόγω διατάγματος, ήταν η άρση του. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν για λόγους που βαρύνουν την πλευρά της Αστυνομίας και που οι ίδιοι όπως και η αρμόδια Υπουργός, γνωρίζουν καλύτερα”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση οι μοτοσικλετιστές διερωτώνται γιατί δεν προέβη η Αστυνομία εξ αρχής στην αστυνόμευση συγκεκριμένων οδών , έτσι ώστε αφενός μεν, να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση των νόμιμων μοτοσικλετιστών και αφετέρου δε, να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν όσοι παρανομούν και προκαλούν οχληρία αντί να «διοχετευτούν» σε άλλες οδούς”.

Όσον αφορά την ηχορύπανση δυστυχώς αναφέρει η ανακοίνωση, “αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αδυναμία του κράτους στη δημιουργία Τεχνικού Ελέγχου (ΜΟΤ) για τις μοτοσυκλέτες που αφορά μεταξύ άλλων και τη μέτρηση του ήχου, καθώς επίσης η αδυναμία της Αστυνομίας στον έλεγχο οποιονδήποτε εγγεγραμμένων οχημάτων παρανομούν ή θορυβούν με αποτέλεσμα την αλόγιστη χρήση τέτοιων οχημάτων από μικρή μερίδα πολιτών”.

Σημειώνεται εξάλλου ότι οι  μοτοσυκλετιστές και οι οργανωμένες Λέσχες/Σωματεία, όπως αποδεικνύεται από τη δράση τους, θα έπρεπε να θεωρούνται ωφέλιμα σύνολα προς τις αστυνομικές αρχές αφού οι ενέργειες τους, όπως η μαζική συμμετοχή τους σε σεμινάρια οδικής ασφάλειας, σχολές εκπαίδευσης, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, επιστημονικά και αλλά συνέδρια στη Κύπρο και στο εξωτερικό όπου εκπροσωπούν επάξια την χώρα μας, πάντοτε σε εθελοντική βάση έχουν θετικό αντίκτυπο προς όλους τους συμπολίτες μας που είναι χρήστες του οδικού δικτύου και συμβάλουν στην μείωση των οδικών συγκρούσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,