Ξεκίνησε η συζήτηση για την Αστυνομία των Ζώων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών ξεκίνησε σήμερα τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη δημιουργία Αστυνομίας των ζώων.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα, δήλωσε μετά το πέρας της Επιτροπής ότι το νομοσχέδιο προνοεί ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας διορίζει μέλη της Αστυνομίας τα οποία αφού τύχουν ειδικής εκπαίδευσης, θα έχουν την αρμοδιότητα να διερευνούν υποθέσεις κακομεταχείρισης και κακοποίησης ζώων, έτσι ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα βασανισμού, θανάτωσης ή βίαιης και βάναυσης συμπεριφοράς εναντίον των ζώων.

«Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι η ευημερία των ζώων είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα και βρίσκεται στις προτεραιότητές μας. Η όλη φιλοσοφία μας βρίσκει σύμφωνους», είπε.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι έχουν εντοπίσει κενά και παραλήψεις και έχουν εκφραστεί και κάποιοι προβληματισμοί. Σκοπός, πρόσθεσε, είναι στην κατ’ άρθρο συζήτηση να βελτιωθεί και να γίνει όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένο αυτό το νομοσχέδιο, αφού πρόκειται, όπως είπε, για μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Σίγουρα, ανέφερε το επίπεδο προστασίας και ευημερίας σε ένα κράτος καταδεικνύει και αποτελεί απόδειξη πολιτισμού και ανθρωπιάς.

Ερωτηθείσα κατά πόσο προβλέπονται ποινές στο νομοσχέδιο, είπε ότι δεν προνοούνται και ότι αυτά είναι τα κενά και παραλήψεις που εντοπίστηκαν.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι συζητήθηκε σήμερα για πρώτη φορά το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο περίπου για τη δημιουργία Αστυνομίας των ζώων.

Όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης παρά τα κενά και τις παραλείψεις που έχει, αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και να ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής τον Μάιο, λαμβάνοντας υπόψη σοβαρά τις προτάσεις των φιλοζωικών οργανώσεων.

«Επιβάλλεται να αναλάβει η Αστυνομία τις ευθύνες της σε σχέση με τα θέματα που αφορούν την κακοποίηση και την ευημερία των ζώων και δεν μπορεί αυτό το θέμα να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες ή σε μελλοντική σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα πρόκειται για νέους Αστυνομικούς που θα ασκούν τα καθήκοντα, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να συζητηθεί γιατί προφανώς αναφέρονται σε υφιστάμενους αστυνομικούς.

Εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο μπορούν οι υφιστάμενοι αξιωματικοί ή ο διορισμός ενός αξιωματικού να είναι αρκετός. Όπως είπε, το θέμα είναι να υπάρξει διορισμός αρκετών αστυνομικών που έχουν τα προσόντα, να αποκτούν ή να έχουν τις γνώσεις πώς να χειριστούν τα θέματα αυτά και να έχουν τις κατάλληλες εξουσίες σε σχέση μεν τον νόμο.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , ,