Κόμμα για τα Ζώα: Κανένα νομικό έρεισμα για τροποποίηση νομοθεσίας σφαγής ζώων

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχει ταχθεί από την αρχή σθεναρά ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για τροποποίηση της νομοθεσίας κατά τρόπο που να επιτρέπει την σφαγή ζώων χωρίς την προ αναισθητική διαδικασία και ειδικά σφαγές σύμφωνα με τους εβραϊκούς θρησκευτικούς κανόνες διατροφής, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα που να δικαιολογεί την τροποποίηση της νομοθεσίας.

«Οι χαλαρώσεις που δίνονται από τον κανονισμό ΕΚ 1099/2009, αφορούν μόνο τις θρησκευτικές ομάδες/ κοινότητες σε κάθε κράτος μέλος», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, στην οποία απευθύνει, μεταξύ άλλων, «έκκληση σε όλους τους πολίτες, φιλοζωικές οργανώσεις, οργανωμένα σύνολα να αντιδράσουν άμεσα και μαζί να σταματήσουμε αυτή τη συμπεριφορά, με απώτερο σκοπό να αποφύγουμε τα χειρότερα».

«Είναι κρίμα όταν καταφέραμε τόσα πολλά, να αφεθεί αυτό το θέμα σε μερικούς και ολίγους  που έχουν τα συμφέροντα τους και να αγνοηθούν οι πολλοί», προσθέτει. Καλεί όλους να κάνουν «τη μεγάλη προσπάθεια και προσπαθήστε όλοι και όλες μέσα από τις δικές σας δυνάμεις να κάνετε προσπάθεια για πίεση και επηρεασμό των μελών της Επιτροπής Γεωργίας και κατ επέκταση των Βουλευτών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,