Κατακραυγή δικηγόρων για τη μη πρόσκληση του ΠΔΣ στην Επιτροπή Νομικών

Με σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, δικηγόροι συμφωνούν με την επιστολή του Προέδρου του ΠΔΣ Δώρου Ιωαννίδη και εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τη μη πρόσκληση του ΠΔΣ στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών που θα συζητήσει τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Δείτε τις αναρτήσεις:

Christos Clerides: ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ορθή η τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΔΣ. Πίσω από τη πλάτη των δικηγόρων δεν μπορεί να περάσει η μεταρρύθμιση. Η νέα ηγεσία θα τοποθετηθεί στην Βουλή για τα τελικα νομοσχέδια. Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο η Βουλή τα επέστρεψε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εν όψει της κριτικής που ασκήθηκε για την έκταση και ποιότητα της μεταρρύθμισης. Εχω γράψει εκτενώς για την ανεπάρκεια των νομοσχεδίων. Αναμένουμε ότι θα δοθεί πλέον η δυνατότητα στους νέους Τοπικούς και Παγκύπριο το Φθινόπωρο να τοποθετηθούν. Στόχος παραμένει μέχρι τέλος του έτους να έχουμε μια σωστή και όχι ελλειμματική μεταρρύθμιση. Μεταρρύθμιση πίσω από τη πλάτη των δικηγόρων δεν νοείται. Απαράδεκτο το μαγείρεμα το οποίο επιχειρείται για εμάς χωρίς εμάς.

Thanasis Korfiotis : Αναγκαία και ορθή η παρέμβαση του Προέδρου του ΠΔΣ μετά την μη κλήση του ΠΔΣ στην επικείμενη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής για την μεταρρύθμιση. Θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για καλόπιστο λάθος το οποίο και θα διορθωθεί. Δεν νοείται συζήτηση για την μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη χωρίς την παρουσία και ενεργό συμβολή του ΠΔΣ.

Kyriacos Theodorides: Συμφωνώ και υιοθετώ πλήρως το περιεχόμενο της σημερινής επιστολής του Προέδρου του ΠΔΣ προς την Επιτροπή Νομικών της Βουλής. Υπό τις περιστάσεις, η τοποθέτηση του Προέδρου ήταν επιβεβλημένη και αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των Δικηγόρων.

Michalis Vorkas: Έχω πληροφορηθεί ότι στην ατζέντα της Επιτροπής Νομικών της 2ας Σεπτεμβρίου έχουν οριστεί ως θέμα συζήτησης τα νομοσχέδια της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης. Μετά λύπης ενημερώθηκα ότι αυτή η συνεδρία θα λάβει χώρα στην απουσία του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου ενώ έχουν κληθεί να συμμετέχουν η Υπουργός Δικαιοσύνης καθώς και το Ανώτατο Δικαστήριο. O παραγκωνισμός, για ακόμη μία φορά, του δικηγορικού σώματος από αυτές τις βαρυσήμαντες για την δικαιοσύνη συνεδρίες δεν εξυπηρετεί κανένα και είναι καταδικαστέος.

Laris Vrahimis: Σωστή η σημερινή παρέμβαση του Πρόεδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κύριου Δώρου Ιωαννίδη με την οποια ζητά αναβολή της συζήτησης των θεμάτων που αφορούν στη Δικαστική Μεταρρύθμιση μέχρι την εκλογή του νέου Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Η επιστολή στάληκε με αφορμή την συμπερίληψη του θέματος της Δικαστικής Μεταρρύθμισης στην ατζέντα της συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών της Βουλής της 2 Σεπτεμβρίου 2020. Παρόλο ότι η σχετική συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, η παράλειψη του Προέδρου της Επιτροπής κυρίου Γεωργίου να καλέσει και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο να συμμετάσχει δικαιολογημένα προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων. Η ενέργεια αυτή δίνει την εντύπωση ότι επιχειρείται αποκλεισμός των δικηγόρων από τη διαβούλευση που ζήτησε η Βουλή πριν την επαναφορά των νομοσχεδίων στην Επιτροπή Νομικών. Τέτοιος αποκλεισμός όμως δεν μπορεί να υπάρξει ούτε και μπορεί να γίνει συζήτηση των θεμάτων που αφορούν την Δικαστική Μεταρρύθμιση χωρίς τους δικηγόρους.

Charalambos Artemis: Θεωρώ πως η οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης απο τρίτους (μη δικηγόρους) πρέπει να διακοπεί μέχρι τον Νοέμβριο δηλαδή μεχρι να διεξαχθούν οι εκλογές μας.

Charalambos Artemis: Τώρα μόλις έχω δει πως ο ΠΔΣ απέστειλε επιστολή ζητώντας την αναστολή συζήτησης μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών μας, δηλαδή όπως εισηγήθηκα πιο πάνω. Κάποια πράγματα ειναι πρόδηλα εκ των ων ουκ ανευ αλλά οι αρχές τον χαβά τους…

Andreas Christou: Αγαπητοί φίλοι, για ακόμα μια φορά δεικνύεται ή εαν θέλετε αποδεικνύεται αυτό που πολλές φορές έχει αναπτυχθεί από τον παρόντα, μα και από πλειάδα συναδέλφων νομικών… Να συζητείται στην Βουλή, βεβαίως, ένα θέμα, που αφορά άμεσα τους νομικούς και δικηγόρους της πράξης και αυτοί να παραμένουν απόντες και να το πληροφορουνται τυχαίως. Μέχρι πότε τούτο το Κράτος και η κάθε κομματική και συμφεροντολογικη Βουλή, θα λειτουργεί, χωρίς να την ενδιαφέρει ουσιαστικά αυτό που νομοθετει; Οι μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη θα είναι πιο ουσιαστικές και εντός πραγματικότητας όταν ακουστεί η φωνή αυτών, που ζουν στην πράξη την Δικαιοσύνη. Δεν μιλάμε για Κράτος Δικαίου, μα ούτε για Κράτος Πρόνοιας… Μα δυστυχώς για Κράτος Απόν!

Christos Gkountras: Ειλικρινά δεν μπορώ πλέον να αντιληφθώ πως γίνεται να προσπαθούν να ληφθούν τόσο σημαντικές αποφάσεις, στην απουσία του άμεσα ενδιαφερόμενου σώματος, ως η περίπτωση ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος. Ώρες ώρες τέτοιες ενέργειες αγγίζουν τα όρια του θράσους και με λυπεί αυτό που λέω.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,