Καμία ποινική δίωξη για όσους συμμετείχαν στη διαδήλωση – Αναλυτικά οι οδηγίες της Υπουργού Δικαιοσύνης (βίντεο)

Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης κας Έμιλυς Γιολίτη, μετά από έκτακτη σύσκεψη που είχε με την ηγεσία της Αστυνομικής Δύναμης και σε συνεννόηση με το Γενικό Εισαγγελέα και το Υπουργείο Υγείας, δεν θα διωχθούν ποινικά όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο έξω από το Προεδρικό Μέγαρo.

Η κα Γιολίτη τόνισε ότι, από τώρα και στο εξής κάθε άτομο που θα συμμετέχει σε διαμαρτυρία πρέπει να φέρει μάσκα και να τηρεί αποστάσεις 1,5 μέτρου. Ταυτόχρονα, θα ορίζεται διοργανωτής της κάθε διαδήλωσης, ο οποίος θα ενημερώνει τον αστυνομικό διευθυντή της επαρχίας στην οποία θα διεξαχθεί η διαδήλωση. Ο διοργανωτής θα φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε παράβαση των νέων κατευθυντήριων γραμμών που αποφασίστηκαν. Τέλος, η υπουργός έκανε έκκληση στους πολίτες για υπομονή, μέχρι να επιστρέψουμε στην ομαλότητα κι ανέφερε ότι ο Υπουργός Υγείας θα εκδώσει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές.

Δείτε τις δηλώσεις:

Διαβάστε αυτούσιες τις δηλώσεις εδώ

Διαβάστε επίσης: Παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου από διαδηλωτές – Eν αναμονή διασαφήνισης της πρακτικής εφαρμογής Διατάγματος για την απαγόρευση διαδηλώσεων (βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , , ,