ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό δικαστήριο επιτρέπει την κυκλοφορία βιβλίου που εκθέτει τον Πρόεδρο Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής με απόφαση που εξέδωσε την περασμένη βδομάδα αρνήθηκε να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου του Τζον Μπόλτον, πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ Προέδρου των ΗΠΑ, μετά από αίτημα της Κυβέρνησης να απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτού του βιβλίου.

Συγκεκριμένα, ο Δικαστής Ρόις Λάμπερθ έκρινε ότι ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας στον Λευκό Οίκο «εξέθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» και «εξέθεσε τη χώρα του σε κίνδυνο και τον ίδιο σε αστική [και ενδεχομένως ποινική] ευθύνη». Ωστόσο έκρινε ότι «η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποδείξει ότι μια απαγόρευση μπορεί να αποτρέψει ανεπανόρθωτες ζημιές. Το αίτημά της συνεπώς απορρίφθηκε».

Το βιβλίο του Μπόλτον, «Room Where It Happened: A White House Memoir» («Το δωμάτιο όπου έγινε: Ημερολόγιο Λευκού Οίκου»), πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου. Ωστόσο, αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ έχουν ήδη δημοσιεύσει αποσπάσματα. Στο βιβλίο, ο Μπόλτον κατηγορεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για κατάχρηση εξουσίας σε ορισμένες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της έκκλησης βοήθειας από την Κίνα για την επανεκλογή του στις εκλογές του 2020. Ο Μπόλτον ισχυρίζεται επίσης πως, ο Τραμπ χειραγωγείται και επηρεάζεται εύκολα από τους ξένους ηγέτες της Κίνας, της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Βόρειας Κορέας.

Δείτε τις σχετικές δημοσιεύσεις του Τραμπ:

Διαβάστε περισσότερα στo Τhe Guardian

Με πληροφορίες από AΠΕ – ΜΠΕ , Reuters, The Guardian

Print Friendly, PDF & Email