Υποψήφιο για το SALTO PI AWARD το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, συνδιοργανωτές του Προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (ΒτΝΑ), ανακοίνωσαν πως το πρόγραμμα της ΒτΝΑ είναι υποψήφιο για βραβείο από το SALTO Participation and Information Resource Center, ως ένα από τα καλύτερα προγράμματα  στην Ευρώπη όσον αφορά στη συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου το πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων πέρασε στην τελική φάση του διαγωνισμού ως ένα από τα έντεκα καλύτερα προγράμματα πανευρωπαϊκά για την ενδυνάμωση των νέων μέσω της δυνατότητας συμμετοχής τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ανάμεσα σε εβδομήντα αρχικές υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από όλη την Ευρώπη.

Ο τελικός των βραβείων Salto PI Awards επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας αυτή την εβδομάδα. Εξαιτίας, όμως, της κατάστασης που επικρατεί παγκόσμια λόγω του COVID-19, ο τελικός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 στις 17:00 και θα μεταδίδεται ζωντανά από την σελίδα του SALTO PI στο Facebook.

Εκπρόσωποι των έντεκα υποψήφιων προγραμμάτων, θα συμμετέχουν διαδικτυακά στην τελετή απονομής κατά την οποία θα γίνει και η ανακοίνωση του Προγράμματος που θα κερδίσει το βραβείο SALTO PI Award. Το πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα εκπροσωπήσει η Χριστιάνα Ξενοφώντος εκ μέρους του ΣυΝΚ και η Ιωάννα Δημοσθένους εκ μέρους του DCY.

Το πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων αποτελεί μια ιδιότυπη προσομοίωση των εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, με στόχο να εξοικειωθούν οι νέοι και οι νέες με τον ρόλο του κοινοβουλευτισμό και να τους δοθεί βήμα λόγου και έχει 5 Επιτροπές.

Η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων είναι το πρόγραμμα που κατάφερε να δώσει στους νέους και στις νέες της Κύπρου μόνιμο χώρο και λόγο σε όλα αυτά που τους αφορούν, την ευκαιρία να γίνουν συνδιαμορφωτές της πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά το κυριότερο, δημιούργησε – και δημιουργεί – ενεργούς πολίτες που νοιάζονται για τα κοινά, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας των νέων με αξιωματούχους και τεχνοκράτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,