Πρώτη συνεδρία Επιτροπής της Βουλής στο Συνεδριακό Κέντρο – Δείτε την ημερήσια διάταξη της Επ. Εσωτερικών

Συνέρχεται το πρωί της Τετάρτης στο Συνεδριακό Κέντρο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών στην πρώτη συνεδρία με φυσική παρουσία μελών του σώματος και προσκεκλημένων, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων ανάσχεσης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Δείτε επίσης: Στο Συνεδριακό οι συνεδρίες Ολομέλειας και Επιτροπών, αποφάσισε ομόφωνα η Βουλή

Η ημερήσια διάταξη της Επιτροπής, παραπέμπει σε κανονική πλέον λειτουργία του σώματος, καθώς μέχρι τώρα οι Επιτροπές συνέρχονταν μέσω τηλεδιασκέψων για συζήτηση νομοθετημάτων που αφορούν την αντιμετώπιση της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία και για ενημέρωση τους από τους αρμοδίους Υπουργούς αναφορικά με ζητήματα της αρμοδιότητας τους, που άπτονται χειρισμών για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συνεδρία της Επιτροπής θα αρχίσει παρουσία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Η Επιτροπή έχει στην ημερήσια διάταξη, προγραμματισμό των εργασιών της μέσα από κατάλογο και ειδικές νομοθετικές τροποποιήσεις στον εκλογικό νόμο. Θα συζητήσει το αναθεωρημένο κείμενο κανονισμών για τα σωματεία και ιδρύματα που αφορούν στα Έντυπα,  Τέλη  και Άλλες Ειδικές Διατάξεις και τρεις προτάσεις νόμου. Επίσης θα συζητήσει κατ΄άρθρον δύο προτάσεις νόμου κατατέθηκαν από κοινού από τους βουλευτές Μιχάλη Γιωργάλλα και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και αφορούν τροποποιήσεις του νόμου για την πώληση οινοπνευματωδών ποτών, που προβλέπουν αύξηση του εξώδικου προστίμου σε όσους πωλούν αλκοόλ σε ανηλίκους σε 3.400 ευρώ ή και ποινή φυλάκισης μέχρι 6 μήνες.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,