Η Βουλή ενέκρινε το δωδεκατημόριο του Φεβρουαρίου για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου

Η Βουλή με ομόφωνη απόφαση της  εξουσιοδοτεί την εκταμίευση του δωδεκατημορίου του Φεβρουαρίου του 2020 για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους φορείς των οποίων οι προϋπολογισμοί του 2020 δεν έχουν ψηφιστεί από την Βουλή.

Επίσης ομόφωνα ψήφισε σε νόμο τον Προϋπολογισμό του Ταμείου Τουρκοκυπριακών Περιουσιών για το έτος που διανύουμε.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο προς ρύθμιση της δυνατότητας άρσης του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας για την πρόληψη και την καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αναβλήθηκε, όπως αναβλήθηκε η λήψη απόφασης από το νομοθετικό σώμα για έγκριση κυβερνητικής εγγύησης προς την εταιρεία «Alfa  Mediterranean Enterprises Ltd» ύψους €60.185.628 για χρηματοδότηση έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος NER300.

Αναβολή δόθηκε και στη συζήτηση των προτάσεων νόμου,  για τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων ενδοσχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού (κοινοβουλευτική ομάδα ΔΗΣΥ- Παύλος Μυλωνάς, ΔΗΚΟ) και για το ενοικιοστάσιο που στοχεύει να καταστούν αποτελεσματικότερες οι διαδικασίες ανάκτησης ιδιοκτησίας και  είσπραξης  οφειλόμενων  ενοικίων,  σε περίπτωση  που  ενοικιαστές  δεν  ανταποκρίνονται  στις συμβατικές τους υποχρεώσεις (εξώσεις, κοινοβουλευτική ομάδα ΔΗΣΥ).

Η αναβολή για την απόφαση της Βουλής που αφορά την εγγύηση προς την «Alfa  Mediterranean Enterprises Ltd» δόθηκε μετά από αίτημα του ΑΚΕΛ και του Βουλευτή Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να εξεταστεί επιστολή του Υπουργού Γεωργίας,  που όπως είπε τεκμηριώνει τη θέση ότι υπάρχουν ζητήματα ανοικτά που πρέπει να κλείσουν.
Πρόσθεσε πως η νομική υπηρεσία ζητά γνωμάτευση από την υπηρεσία ανταγωνισμού της Κομισιόν και ότι με την  αναβολή  συμφωνεί και το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την ελπίδα ότι η αναβολή ζητήθηκε όντως για τους λόγους που επικαλέστηκε ο κ. Στεφάνου και όχι επειδή παίζεται ένα παιγνίδι. Αν δεν εγκριθεί μέχρι τέλος του Γενάρη το έργο δεν γίνεται, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,