Η Συντεχνία «Ισότητα» αναφέρει ότι ο έλεγχος της εφαρμογής κανονισμών εναπόκειται στην αστυνομία

Ο έλεγχος της εφαρμογής των κανονισμών ή/και νόμων της πολιτείας εναπόκειται στην αστυνομία και όχι στους πολίτες και οι διευθυντές των σχολείων παράνομα εξουσιοδοτήθηκαν να ελέγχουν δεδομένα που αφορούν την κατάσταση της υγείας των πολιτών αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Κλαδικού Συμβουλίου Εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα».

Η Συντεχνία αναφέρει ακόμα ότι, «τα μέλη μας δεν έχουν καμία υποχρέωση να επιδεικνύουν το λεγόμενο safe pass για να εισέλθουν στο σχολείο τους και να έχουν δικαίωμα να εργαστούν».

«Το δικαίωμα για εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο και δε θα δεχτούμε ποτέ, πολίτης να ελέγχει άλλον πολίτη αναφορικά με νόμους ή κανονισμούς που θεσπίζει η πολιτεία. Όσα από τα μέλη μας για οποιονδήποτε λόγο νιώθουν άβολα να επιδεικνύουν safe pass σε μέλος του προσωπικού των σχολείων είναι προστατευμένα από τη Συντεχνία τους και από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας», προστίθεται.

Η Συντεχνία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι διευθυντές ή οποιοδήποτε άλλο άτομο που εμπίπτει στο προσωπικό του σχολείου δεν μπορεί να εξουσιοδοτείται να ελέγχει άλλους εργαζόμενους αναφορικά με προσωπικά δεδομένα που αφορούν την υγεία τους. Ο έλεγχος της εφαρμογής των κανονισμών ή/και νόμων της πολιτείας εναπόκειται στην αστυνομία και όχι στους πολίτες. Οι διευθυντές των σχολείων παράνομα εξουσιοδοτήθηκαν να ελέγχουν δεδομένα που αφορούν την κατάσταση της υγείας των πολιτών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,