Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον κ. Σάββα Παπασάββα Αντιπρόεδρο του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, εθιμοτυπική συνάντηση με τον κ. Σάββα Παπασάββα Αντιπρόεδρο του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη συνάντηση εκφράσθηκε εκατέρωθεν η βούληση για καθίδρυση και ανάπτυξη καναλιών επικοινωνίας των ευρωπαϊκών θεσμών με τους αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Κύπρος, όπως τόνισε ο κ. Παπασάββας ως ένα μικρό κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις συγκεκριμένες γνωστές ιδιαιτερότητες επιβάλλεται να διατηρεί και να διευρύνει με κάθε τρόπο την αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, γεγονός το οποίο αδιαμφισβήτητα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της παρουσίας της χώρας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι αντίδρασης στα νέα τετελεσμένα τα οποία επιχειρούνται στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αμφότερες δε οι πλευρές συμφώνησαν ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο όποιος διακανονισμός του κυπριακού προβλήματος να καταλήξει σε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση, η οποία σε βάθος χρόνου θα προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια στον ευρωπαϊκό χώρο.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,