Η ΟΠΟΚ χαιρετίζει την απόσυρση του νομοσχεδίου για σφαγή ζώων με τη μέθοδο κοσιέρ

H Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (Ο.Π.Ο.Κ.), χαιρετίζει το γεγονός ότι τελικά επικράτησαν σοφότερες σκέψεις και η κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τροποποίηση του νόμου για την προστασία και ευημερία των ζώων, που στόχευε στην προσωρινή παροχή δυνατότητας για σφαγή ζώων χωρίς αναισθησία, όπως προβλέπουν οι εβραϊκοί θρησκευτικοί κανόνες κοσιέρ.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΠΟΚ εκφράζει την ικανοποίηση της για το γεγονός και συγχαίρει τα περιβαλλοντικά κινήματα και τις φιλοζωϊκές οργανώσεις που συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα η ΟΠΟΚ δηλώνει ότι θα παρακολουθεί με τη δέουσα προσοχή το θέμα γιατί δυστυχώς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έδρασαν παρασκηνιακά για την ετοιμασία και αποστολή στη Βουλή του απαράδεκτου νομοσχεδίου, δεν τα έβαλαν κάτω.

Οι εταιρείες που διαθέτουν ζώα προς σφαγή και εξαγωγή δηλώνουν πως επιμένουν στην κατάθεση άλλου νομοσχεδίου «αλλά και στην εύρεση ουσιαστικών και μακρόχρονων λύσεων στα προβλήματα της κτηνοτροφίας αντί την παροχή μικρής διάρκειας παυσίπονης βοήθειας».

Καλούν τον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, να κλείσει τ’ αυτιά σε όσους θέτουν πάνω από όλα τα οικονομικά τους συμφέροντα, παραγνωρίζοντας την ευημερία των ζώων και τη δημόσια υγεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,