Η οικονομική πολιτική να παραμείνει στοχευμένη ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής

Η οικονομική πολιτική πρέπει να συνεχίσει να παραμένει στοχευμένη χωρίς να εκτροχιάζεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο προς ικανοποίηση πρόσκαιρων συμφερόντων, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου σε συνάντησή που είχε την Πέμπτη με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων  πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου (ΣΤΚ)  Πανίκο Νικολάου και τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Μιχάλη Καμμά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αντηλλάγησαν απόψεις και εισηγήσεις για τη συμμετοχή του ΣΤΚ σε συνεδρίες της Βουλής για θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του συνδέσμου, καθώς και επί διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων που αφορούν στη βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ώστε οι συνεδρίες τους να είναι εποικοδομητικές και να επιφέρουν ουσιώδη αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επίσης εισηγήσεις προς βελτίωση του παραγόμενου νομοθετικού  έργου και θα συμβάλουν θετικά στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της Δημοκρατίας σε διεθνές επίπεδο.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημαντική συμβολή του ΣΤΚ στη συζήτηση σχεδίων νόμου και θεμάτων που αφορούν στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και την αγαστή διαχρονικά συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία, όπως τόνισε, θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να αναγνωρίζονται και να μην επαναλαμβάνονται, επισημαίνοντας ότι η οικονομία βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της επικρατούσας πανδημίας, ενώ η οικονομική πολιτική πρέπει να συνεχίσει να παραμένει στοχευμένη χωρίς να εκτροχιάζεται από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο προς ικανοποίηση πρόσκαιρων συμφερόντων, τα οποία μακροπρόθεσμα να πλήττουν το κύρος της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,