Η νομοθετική εξουσία συνειδητοποιεί την ευθύνη της για μείωση της ανεργίας, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής

Ως Βουλή των Αντιπροσώπων συνειδητοποιούμε την ευθύνη της νομοθετικής εξουσίας, αλλά και τον καίριο ρόλο της πολιτείας για τη μείωση της ανεργίας, τη διαφύλαξη των επαγγελματικών κατηγοριών, τη στήριξη καινούριων επαγγελμάτων και της αριστείας, δήλωσε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σημειώνοντας ότι «η απαξίωση προς την πολιτική και τους πολιτικούς καθιστά το έργο μας πιο απαιτητικό, αλλά και πιο απαραίτητο από ποτέ».

Σε χαιρετισμό της την τελετή αποφοίτησης μεταπτυχιακών σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, της Πολυτεχνικής Σχολής και της Φιλοσοφικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «από πλευράς μου έχω πλήρη αντίληψη της ευθύνης και σας διαβεβαιώ πως θα πράξω ό,τι είναι δυνατό για αλλαγή και εξέλιξη, που θα παρέχει στον καθένα σας ξεχωριστά και την κοινωνία των πολιτών αίσθημα δικαίου, ασφάλειας και αξιοκρατίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, η κ. Δημητρίου, απευθυνόμενη στους απόφοιτους, τους προέτρεψε όπως, «από τις αρετές και τις δεξιότητες που προσφέρουν οι οικονομικές επιστήμες και η διοίκηση, να κρατάτε την πρακτικότητα και την οξυδέρκεια, την ευελιξία, την τόλμη για αλλαγή και  από τον πολυτεχνικό κλάδο υιοθετήστε το ομαδικό πνεύμα, την ευρηματικότητα και αυτή την αξιοζήλευτη δίψα για καινοτομία».

«Από τις σπουδές των γραμμάτων κρατήστε την αγάπη για τη γλώσσα και τον κριτικό λόγο, αυτό το προνόμιο του ανθρώπου το οποίο τρέφεται από την αμφισβήτηση και τον ελεύθερο στοχασμό», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι «για να υπάρχει βιώσιμο αποτέλεσμα από τη δράση των ώριμα σκεπτόμενων ανθρώπων, όσο χρειάζονται οι οικονομικές μελέτες, η έρευνα και η καινοτομία, άλλο τόσο χρειάζονται οι κριτικές και φιλοσοφικές συζητήσεις, ώστε ο διάλογος μέσα στην κοινωνία να είναι πολύπλευρος και πολυεστιασμένος, πλαισιώνοντας τις καινούριες μεθόδους και τις τεχνολογικές εξελίξεις με ένα γερό ηθικό πλέγμα, με αρχές και αξίες».

Καταλήγοντας, η Πρόεδρος της Βουλής, συμβούλευσε τους απόφοιτους, «να έχετε όραμα για την εξέλιξη της επιστήμης σας με το δικό σας λιθαράκι, για το μέλλον το δικό σας και της οικογένειάς σας, για το αύριο της χώρας μας, να έχετε όραμα και να το εμπλουτίζετε με θέληση για μάθηση και επιθυμία προσφοράς στο σύνολο, να έχετε όραμα, γιατί τα οράματα δε σβήνουν και δε γερνούν ποτέ».

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,