Υπουργός Δικαιοσύνης: “H μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων δεν έχει κομματικό χρώμα”

Για το όραμα, την έκταση και το εύρος της σκοπούμενης από την Κυβέρνηση μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων, ενημέρωσε σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, υπό τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος κ. Άντρο Κυπριανού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του μετά από το πέρας συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα Γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Σαββίδης, ευχαριστώντας τον κ. Κυπριανού και τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ για την πολύ εποικοδομητική, φιλική και χρήσιμη συνάντηση, υπογράμμισε πως η προωθούμενη μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων, αδήριτη ανάγκη προς όφελος της κοινωνίας, είναι ευρεία και καλύπτει όλους εκείνους τους τομείς που θα επιτρέψουν ώστε η Δικαιοσύνη στην Κύπρο να απονέμεται με ταχύτητα. Προς τούτο και επιδίωξή του, όπως σημείωσε, είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης από τα όλα κοινοβουλευτικά κόμματα, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα η μεταρρύθμιση να λάβει «σάρκα και οστά» προς όφελος των πολιτών και της χώρας.

«Πρόκειται για μια ευρεία μεταρρύθμιση, που, όπως έχω πει και στο παρελθόν, ο τόπος μας χρειάζεται απόλυτα. Η ταχύτητα με την οποία απονέμεται σήμερα η δικαιοσύνη στην Κύπρο, δεν μας τιμά. Είναι ένα γεγονός το οποίο είναι αποδεκτό από όλους τους φορείς της πολιτείας και όλοι μαζί δουλεύουμε σε ένα πολύ ευρύ φάσμα μεταρρύθμισης, που καλύπτει όλους τους τομείς – καλύπτει τη δομική αλλαγή των Δικαστηρίων, τη λήψη μέτρων για να εκκαθαρίσουν οι καθυστερημένες υποθέσεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια – και σε συνεννόηση με το Ανώτατο Δικαστήριο και όλους τους άλλους φορείς – τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, τη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω – προωθούμε αυτή τη μεταρρύθμιση, πάντοτε σεβόμενοι την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η οποία είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος σε ένα κράτος δικαίου. Ελπίζω ότι στο τέλος θα εξασφαλίσουμε τη συναίνεση που απαιτείται από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη μεταρρύθμιση σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο κ. Σαββίδης υπέδειξε δε πως η μεταρρύθμιση δεν έχει κομματικό χρώμα και πως η υλοποίησή της είναι αδήριτη ανάγκη της κοινωνίας μας, θεωρεί πως θα καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα αποδεκτό από όλους, γι’ αυτό και βρίσκεται στη διάθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων για διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων.

Με πληροφορίες από Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,