Η Κομισιόν καλεί εκπρόσωπους οργανωμένων συνόλων να συμμετάσχουν σε δικοινοτική άτυπη ομάδα εργασίας για το χαλλούμι

Συγκρότηση άτυπης ομάδας εργασίας με αντικείμενο την σωστή τήρηση των προδιαγραφών που προβλέπονται στο πλαίσιο του φακέλου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης για το χαλλούμι/ hellim αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να αιτηθούν συμμετοχή τους στην ομάδα.

Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από μέχρι 10 άτομα, με ίση εκπροσώπηση της ε/κ και της τκ/ κοινότητας, και θα αποτελείται από εκπροσώπους οργανωμένων ομάδων. Ειδικότερα, μπορούν να αποτελούν εκπρόσωπους εμπορικών επιμελητηρίων, οργανώσεων παραγωγών αγροτικών ή γαλακτοκομικών προϊόντων, εκπροσώπων σχετικών επαγγελματικών ομάδων και εκπρόσωπους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Αντικείμενο της ομάδας, η οποία θα συνεδριάζει περιοδικά, θα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και ορθών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων. Επίσης, η ομάδα αυτή θα επανεξετάσει τη λειτουργία του συστήματος ελέγχου για την παραγωγή του χαλλουμιού.

Στην ανακοίνωση της η Κομισιόν καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στην ομάδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση REFORM-CYPRUS-SETTLEMENT-SUPPORT@ec.europa.eu μέχρι τις 10 Μαΐου 2022.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,