Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ενεργειακή Αυτοδυναμία ΕΕ και δυνατότητες ΑΠΕ»

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, διοργάνωσε στις 2 Ιουνίου 2023 ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακή Αυτοδυναμία ΕΕ και δυνατότητες ΑΠΕ».

Την ημερίδα, που διοργάνωσε η Τάξη των Θετικών Επιστημών της Κυπριακής Ακαδημίας, τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Υπουργός Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και πρώην Υπουργοί.

Οι εισηγήσεις των Λουκά Γ. Χριστοφόρου με θέμα «Το έργο της Επιτροπής Ενέργειας Ακαδημίας Αθηνών» και Σωτήρη Καλογήρου με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Παγκόσμια κατάσταση-προοπτικές», καθώς και οι παρεμβάσεις τόσο του Υπουργού Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας όσο και του Προέδρου της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως επίσης και η συζήτηση που ακολούθησε, ήταν ενδιαφέρουσες, αφού περιέγραφαν την ενεργειακή κατάσταση των χωρών των δύο Ακαδημιών, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται μέσω της χρήσης εναλλακτικών μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό των διεθνών συνεργασιών και της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Ακαδημιών.

πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,