Η εναρμονιστική νομοθεσία για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ενώπιον της Βουλής

Την συζήτηση για την εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που αφορά την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, συνέχισε σήμερα η Βουλή σε κοινή συνεδρία των Επιτροπών Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μετά την συνεδρία υπήρξαν επικρίσεις εκ μέρους του ΑΚΕΛ για καθυστέρηση της Κυβέρνησης στην κατάθεση του εναρμονιστικού νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε σε δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρία των Επιτροπών πως συνεχίστηκε για 2ηεβδομάδα τη συζήτηση του νομοσχεδίου για εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Είπε πως κατ΄ επανάληψη έχουν εκφράσει απαρέσκεια για το γεγονός ότι υπήρξε τεράστια καθυστέρηση από πλευράς Κυβέρνησης στην εφαρμογή νομοθεσίας που θα εναρμονίζει την εθνική μας νομοθεσία με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις σε ένα πολύ σοβαρά ζήτημα που αφορά τα σεξουαλικά αδικήματα, τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική παρενόχληση γυναικών.

Ο κ. Δαμιανού είπε πως σε αυτή τη δεύτερη συνεδρία δυστυχώς επιβεβαιώσαμε εκ νέου ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε άρον άρον εμπεριέχει σημαντικές παραλείψεις, έχει σημαντικά θεσμικά, νομικά και κοινωνικά κενά και ελλείψεις.

«Προβαίνουμε σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσουμε το κείμενο, να το εναρμονίσουμε με τις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι πολλά ζητήματα παραμένουν ανοικτά και ότι και σε αυτή την περίπτωση δίνουμε μάχη με το χρόνο δεδομένου του γεγονότος ότι σε δύο εβδομάδες αυτή η Βουλή με την παρούσα σύνθεση της ολοκληρώνει τη θητεία της», είπε και διαβεβαίωσε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.

Καταλήγοντας, εξέφρασε για άλλη μια φορά απαρέσκεια για το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αφέθηκε όπως και πολλά άλλα, να φτάσουν στη Βουλή για να συζητηθούν την τελευταία στιγμή.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,