Η εκτέλεση ενταλμάτων στο επίκεντρο σύσκεψης υπό την Υπουργό Δικαιοσύνης

Σε συνέχεια της ειδικής σύσκεψης που προηγήθηκε για το ζήτημα της επίσπευσης της εκτέλεσης των ενταλμάτων και της μείωσης των οφειλών προς το κράτος, το θέμα συζητήθηκε εκ νέου χθες Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021, σε σύσκεψη υπό την προεδρία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκου Κόκκινου, του Αρχηγού Αστυνομίας, εκπρόσωπου της Νομικής Υπηρεσίας και όλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Μέσα από την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, συζητήθηκαν οι αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν στην προηγούμενη συνεδρία με κύριο στόχο να εξευρεθεί η αποτελεσματικότερη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκε η διερεύνηση του βαθμού αξιοποίησης της τεχνολογίας προς διευκόλυνση των οφειλετών αλλά και προς ενίσχυση των δυνατοτήτων είσπραξης, με τη συμμετοχή των εργαλείων που προσφέρονται από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Παράλληλα, αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα υφιστάμενα συστήματα με τον ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό και την προσπάθεια ψηφιοποίησης των διαδικασιών.

Όλες οι εισηγήσεις έχουν καταγραφεί και το Υπουργείο θα παρακολουθεί στενά το όλο θέμα για την εφαρμογή των αποφάσεων.

Τέλος, αποφασίστηκε όπως καθοριστεί συνάντηση εντός ενός μηνός για επίβλεψη των αποτελεσμάτων και περαιτέρω προώθηση των αποφάσεων που έχουν παρθεί.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,