ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι προχωρούν με την ψηφοφορία για το διορισμό της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία υποσχέθηκαν να προχωρήσουν με μία ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για σήμερα αναφορικά με τον διορισμό της προσωπικής επιλογής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η ψηφοφορία δρομολογείται παρά την απόφαση των Δημοκρατικών Γερουσιαστών, που είναι μέλη στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, να την μποϊκοτάρουν, καθώς τη χαρακτηρίζουν «απάτη».

Ο Πρόεδρος της αναφερόμενης επιτροπής Ρεπουμπλικάνος Λϊντσεϊ Γκρέιαμ ανέφερε χθες, Τετάρτη, σε ανακοίνωσή του ότι «η δικαστής Μπάρετ αξίζει μία ψηφοφορία και θα την έχει». Λίγες ώρες πριν, ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και οι Δημοκρατικοί οι οποίοι είναι μέλη στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, δήλωσαν ότι δεν θα παρουσιαστούν για να ψηφίσουν. Ο ίδιοι έχουν παροτρύνει τους Ρεπουμπλικάνους να περιμένουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου πριν προχωρήσουν στο διορισμό της Μπάρετ για την πλήρωση της κενής θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τον θάνατο της δικαστού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ το Σεπτέμβριο.

«Μεσούσης μιας παγκόσμιας πανδημίας και των επερχόμενων εκλογών, οι Ρεπουμπλικάνοι βιάζονται να επικυρώσουν μία δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο, να αφαιρέσουν τις υπηρεσίες υγείας από εκατομμύρια ανθρώπους και να υλοποιήσουν μία ακραία και ουσιαστικά αντιλαϊκή ατζέντα, την οποία δεν μπόρεσαν να προωθήσουν μέσω του Κογκρέσου», ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικοί. «Από την αρχή, ήταν μία διαδικασία απάτης,», πρόσθεσαν.

Ο Γκρέιαμ, που είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του στη Νότια Καρολίνα, αντέτεινε στα όσα υποστήριξαν οι Δημοκρατικοί ότι η Μπάρετ «έχει δικαστικά προσόντα, τα οποία θα πρέπει να αποτελέσουν τη σταθερά για τον διορισμό στο μέλλον όλων των υποψηφίων» στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Οι 12 Ρεπουμπλικάνοι, που είναι μέλη στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ψηφίσουν όλοι την Μπάρετ, η οποία χαίρει της εκτίμησης των χριστιανών συντηρητικών, ενώ είναι αντίθετοι με το διορισμό της οι 10 Δημοκρατικοί που είναι επίσης μέλη της επιτροπής.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,