Γενικός Ελεγκτής: Δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την ανέγερση της νέας ΜΕΘ

Διαδικασίες εκτός των πλαισίων της νομοθεσίας και των κανονισμών που αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις, αλλά και ενδεχόμενη παραπλάνηση του ΔΣ του ΟΚΥπΥ και του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου εντοπίζει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε σχέση με την ανέγερση της νέας Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε προκαταρκτική έκθεσή του.

Εκτεθειμένους άφησαν ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥπΥ Μάριο Παναγίδη και τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή Χρίστη Λοϊζίδη, τα ex officio μέλη του ΔΣ, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή και Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, αφού σύμφωνα με τους ίδιους από το ΔΣ του οργανισμού δεν λήφθηκε απόφαση επί της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για ανέγερση της ΜΕΘ.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένει την γραπτή απάντηση των ιθυνόντων του ΟΚΥπΥ η οποία θα ενσωματωθεί στην τελική έκθεση, θα αξιολογηθεί και ενδεχομένως να ενημερωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας για δική του αξιολόγηση. Στόχος να δοθεί η γραπτή απάντηση προς τον Γενικό Ελεγκτή τις επόμενες μέρες, ανέφερε στη συνεδρία ο κ. Παναγίδης, σημειώνοντας ότι η δαπάνη εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΟΚΥπΥ στις 30 Μαρτίου. Την θέση ότι υπήρχε έγκριση από το ΔΣ εξέφρασε και ο κ. Λοϊζίδης προσθέτοντας ότι το έργο ολοκληρώθηκε εντός 25 ημερών, με πολύ φθηνό κόστος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email