Έτοιμα τα πρωτόκολλα για τον τουρισμό – Στις 15 Ιουνίου υποδεχόμαστε τους πρώτους τουρίστες εάν συμφωνήσουν οι επιδημιολόγοι

Το Υφυπουργείο Τουρισμού είναι πανέτοιμο για το άνοιγμα της Κύπρου, ως τουριστικού προορισμού, από τις 15 Ιουνίου, ενώ έτοιμα είναι και τα πρωτόκολλα για τον τουρισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Ανδρέας Κυπριανού, μετά τη συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, που είχαν τα μέλη της Επιτροπής με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι στόχος του Υφυπουργείου είναι να ανακτήσει το 30% στις αφίξεις και στα έσοδα που είχε η Κύπρος το 2019, ενώ ανακοίνωσε πως η Επιτροπή Εμπορίου θα αποστείλει επιστολή προς την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων αλλά και προς τον Υπουργό Εσωτερικών για να δοθεί η δυνατότητα επέκτασης της υπαίθριας εστίασης με την χρήση δημόσιων χώρων, όπου αυτό είναι εφικτό. Είπε ακόμη ότι το 57% της Εθνικής Στρατηγικής για τον τουρισμό έχει ήδη ολοκληρωθεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Επιπλέον, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αποφασίστηκε όπως τα μέλη της Επιτροπής  πραγματοποιήσουν εκ νέου συνεδρία, την ερχόμενη Τρίτη, στο Συνεδριακό Κέντρο, με φυσική παρουσία αυτή την φορά και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού και όλων των φορέων του τουρισμού κατά την οποία θα διεξαχθεί μια δίωρη διεξοδική συζήτηση η οποία θα αφορά και την επανεκκίνηση της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός αλλά και την ανάλυση και που βρισκόμαστε σε σχέση με την Εθνική Στρατηγική για τον τουρισμό.

«Στις 15 Ιουνίου, η Κύπρος, ως τουριστικός προορισμός, θα είναι έτοιμη να ανοίξει, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων, του Υπουργείου Υγείας και Υπουργείο Μεταφορών», πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης ότι «η Κύπρος θα είναι έτοιμη να ανοίξει και σε σχέση με τα πρωτόκολλα που αφορούν τον τουρισμό για χώρους εστίασης, μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια, συμπεριφορές μέσα στα ξενοδοχεία, ταξί, παραλίες και για πισίνες».

Είπε ακόμη ότι παράλληλα συνεχίζεται από το Υφυπουργείο η προσπάθεια προβολής της Κύπρου ως ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες και πρόσθεσε ότι «η Κύπρος είναι η πλέον ασφαλής χώρα στην Μεσόγειο και η πέμπτη ασφαλής χώρα στον κόσμο». Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου είπε ότι με συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια το Υφυπουργείο προωθεί την Κύπρο ως προορισμό ασφάλειας εν μέσω κορωνοϊού και φαίνεται να υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον, όπως είπε, «για αξιοποίηση της περιόδου Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου για να πάρουμε ένα κομμάτι του τουριστικού ρεύματος που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο αναμένεται να είναι γύρω στο 30% στις αφίξεις και 30% στα έσοδα από το τι είχαμε το 2019». Αυτό το 30%, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, «μεταφράζεται γύρω στα 800 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα και περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να ανακτήσουμε έστω και το 30% του τουριστικού ρεύματος της προηγούμενης χρονιάς».

Αναφορικά με τις αγορές που θα επικεντρωθεί η προσπάθεια του Υφυπουργείου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα είναι οι χώρες που επιδημιολογικά βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με εμάς, όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ, κάποιες αραβικές και σκανδιναβικές χώρες και η Γερμανία, ίσως, με την ελπίδα, όπως είπε, ότι θα μπορέσουμε σε δεύτερο στάδιο να έχουμε και τις παραδοσιακές μας αγορές που είναι η Αγγλία και η Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,