Έργο Επιδότησης Ασκούμενων Δικηγόρων – Εξετάσεις Ιουνίου 2021 Νομικού Συμβουλίου και προβλεπόμενη άδεια για προετοιμασία

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, οι ασκούμενοι δικηγόροι που είναι εγκεκριμένοι στο Έργο Επιδότησης Ασκούμενων Δικηγόρων δικαιούνται όπως λάβουν άδεια για προετοιμασία των εξετάσεων.

Η περίοδος αυτή είναι 6 εβδομάδες πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου και επιπλέον 2 εβδομάδες για την διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου. Η εξεταστική Ιουνίου 2021 σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Νομικού Συμβουλίου αρχίζει την  31/05/2021 και ολοκληρώνεται στις 11/06/2021. Eπομένως, όσοι ασκούμενοι προτίθενται να παρακαθήσουν στις εν λόγω εξετάσεις, η δικαιολογημένη άδεια αρχίζει από τις 19/04/2021.

Σημειώνεται δε ότι, οι ασκούμενοι δικηγόροι θα πρέπει να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους στις 14/06/2021.

Περαιτέρω ως ο Οδηγός και οι Κανονισμοί του Έργου  προβλέπουν κατά την εξεταστική περίοδο ,το έντυπο καταγραφής εργασιών θα πρέπει να αποστέλλεται κανονικά τέλος κάθε μήνα ή εντός των πρώτων 5 εργάσιμων ημερών του επόμενου μήνα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα οδηγεί στην αποκοπή του επιδόματος χωρίς δικαίωμα αναδρομικής πληρωμής. Κατά την συμπλήρωση του εντύπου όσον αφορά την εξεταστική περίοδο αυτή θα πρέπει να γίνεται ως περιγράφεται στον οδηγό σας. Θα αναφέρονται οι ημερομηνίες που θα λαμβάνεται η άδεια και ως περιγραφή θα αναγράφεται “ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ”. Περαιτέρω, θα πρέπει να συμπληρώνεται και ο τομέας «ΑΠΟΥΣΙΕΣ/ΣΧΟΛΙΑ» με ακριβής ημερομηνίες σχετικά με την εν λόγω άδεια.

Όσοι δεν θα λάβουν την άδεια για προετοιμασία θα συμπληρώνουν κανονικά το έντυπο τους αναφέροντας και καταγράφοντας τις εργασίες που εκτέλεσαν. Για καλύτερο συντονισμό, παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά τον οδηγό σας.

Σημειώνεται επίσης ότι, οι ασκούμενοι δικηγόροι δεν δικαιούνται να λάβουν ετησία άδεια αμέσως πριν από την εν λόγω περίοδο. Σε τέτοια περίπτωση θα γίνεται αποκοπή της επιπλέον άδειας ως ο Οδηγός σας προνοεί.

Τέλος, υπενθυμίζεστε ότι, η πληρωμή για την αναφερόμενη περίοδο «ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ|», θα γίνεται μετά το πέρας τις εξεταστικής περιόδου και εφόσον διασταυρωθεί με το Νομικό Συμβούλιο ποιοι από τους αιτηθέντες παρακάθησαν και στα 10 μαθήματα. Επομένως για το πιο πάνω διάστημα η πληρωμή θα παγιοποιείται μέχρι να διακριβωθεί ποιοι παρακάθησαν στις εξετάσεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ

Ανακοίνωση Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,